Mega sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo

, 14. Sep 2018 | No Comments

Samo poglej si no ta sendvič! Kaj ni krasen?! Ko prvič ugrižneš vanj, se zaljubiš, nato pa ga ješ vse poletje, vsako poletje, do konca življenja. Pripravljen je s kremasto paradižnikovo omako, zelenim pestom in stopljeno mocarelo. In najboljši del? Priprava je popolnoma enostavna. A pozor, s tem sendvičem postaneš obseden!

Ko sem prvič videla ta recept, sem vedela, da ga moram pripravit. In ko sem ga … ooooh. Po vsaj 20-ih ponovitvah pa sem se vdala. Moram ga zaupat tudi tebi.

Sendvič je sestavljen iz štirih glavnih komponent. Največ dela – pa čeprav le kakšnih 10 minut – je priprava paradižnikove omake, ostale komponente pa lahko kupiš že narejene kar v trgovini. Sendvič je sestavljen iz:

 • kruha – pripraviš ga lahko z doma narejenim ali pa ga kupiš v trgovini. Meni je najbolj všeč polnozrnati kruh z drožmi, ki ga sedaj znam narediti sama (enkrat nekoč bom objavila tudi recept!)
 • pesta – v vsaki trgovini lahko najdeš zeleni pesto ali pa ga narediš doma. Jaz največkrat kupim kar bazilikinega, priporočam pa ti tudi pesto iz rukole in pistacij.
 • kremaste paradižnikove omake – enostavno omako pripravi doma v približno desetih minutah in tako je dobra, da jo lahko uporabiš tudi za kaj drugega! Recept sledi v nadaljevanju.
 • mocarele – da bo sendvič bolj stabilen, uporabi mocarelo, ki jo prodajajo v kosu, saj so male mocarela kroglice preveč nestabilne in bodo med peko spolzele iz sendviča.

Sedaj ko veva, kaj sestavlja ta sendvič, pa ti lahko zaupam še to, da je ta sendvič fantastičen, a ko zagrižeš vanj, bo iz njega kapljalo in lahko ti priporočam le, da imaš blizu servete ali pa kar umivalnik. A naj te to ne ustavi. Včasih je tisto najbolj messy najboljše!

Ker pa ta sendvič najbrž ne bo na jedilniku vsak dan – ali pa! zeeeelo težko se ga je preobjesti, zato kar poskusi! – ti predlagam še nekaj idej za slastne sendviče:

Preden pa si pogledaš, kako ta fantastičen sendvič pripraviš, pa še nekaj besed o kremni paradižnikovi omako. Pripraviš jo s češnjevimi paradižniki, obogatiš pa jo s česnom, maslom in začimbami. Taaako zelo je fantastična! Podobno omako sem uporabila že pri pripravi receptov Piščanec v paradižnikovi omaki s špinačoZvitki iz jajčevcev v sveži paradižnikovi omaki in Gamberi v sveži paradižnikovi omaki. In če jih poznaš, že veš, kako je dobro! V primeru, da ti nekaj te kremne paradižnikove omake ostane, pa jo kar zmešaj s kuhano pašto ali njoki. Mmmm …

Za pripravo tega odličnega sendviča sem uporabila češnjeve paradižnike ekipe Lušt. Hvala!

Pozor: Če uporabiš brezglutenski kruh, je ta jed primerna tudi za dieto brez glutena.

SESTAVINE (za 1 sendvič)

Sestavine za kremno paradižnikovo omako (za vsaj štiri sendviče!):

 • 1 pest češnjevih paradižnikov
 • 2 stroka česna
 • 1 kos masla
 • sol
 • poper
 • 1/2 žličke suhe bazilike

Ostale sestavine:

 • 2 kosa kruha
 • 1 zvrhana žlička zelenega pesta
 • 3 kosi mocarele
 • maslo

PRIPRAVA

Najprej pripravi paradižnikovo omako. Češnjevce razpolovi, nato pa jih stresi v suho ponev. Ko se začnejo mehčati, dodaj košček masla, sesekljan česen, malo soli in popra ter baziliko.

Premešaj in kuhaj še toliko časa, da se naredi kremasta omaka.

Nato sendvič sestavi. Na kos kruha namaži malo masla, nato pa ga obrni in na drugo stran namaži še pesto. Na pesto razporedi mocarelo, nato pa na vrh daj še 2 žlički paradižnikove omake.

Na paradižnikovo omako položi drug kos kruha, nato pa zunanjo stran namaži še z nekaj masla.

Sendvič previdno postavi na suho ponov in jo pokrij.

Počakaj nekaj minut, da se kruh popeče, mocarela pa začne topiti. Nato pa sendvič previdno obrni in peci še kakšno minuto ali dve. Sendvič previdno vzemi iz ponve, ga nareži na polovico in takoj postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply