Caprese sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo

0 comments

Samo poglej si no ta sendvič! Kaj ni krasen?! Ko prvič ugrižneš vanj, se zaljubiš, nato pa ga ješ vse poletje, vsako poletje, do konca življenja. Pripravljen je s kremasto paradižnikovo omako, zelenim pestom in stopljeno mocarelo. In najboljši del? Priprava je popolnoma enostavna. A pozor, s tem sendvičem postaneš obseden!

Ko sem prvič videla ta recept, sem vedela, da ga moram pripravit. In ko sem ga … ooooh. Po vsaj 20-ih ponovitvah pa sem se vdala. Moram ga zaupati tudi tebi.

Sendvič je sestavljen iz štirih glavnih komponent. Največ dela – pa čeprav le kakšnih 10 minut – je priprava paradižnikove omake, ostale komponente pa lahko kupiš že narejene kar v trgovini.

Sendvič je sestavljen s:

 • kruhom – Pripraviš ga lahko z doma narejenim ali pa ga kupiš v trgovini. Meni je najbolj všeč polnozrnati kruh z drožmi.
 • pestom – V vsaki trgovini lahko najdeš zeleni pesto ali pa ga narediš doma. Jaz največkrat kupim kar bazilikinega, priporočam pa še pesto iz rukole in pistacij.
 • kremasto paradižnikovo omako – Omako pripraviš v približno desetih minutah in tako je dobra, da jo lahko uporabiš tudi za kaj drugega.
 • mocarelo – Da bo sendvič bolj stabilen, uporabi mocarelo, ki jo prodajajo v kosu, saj so male mocareline kroglice preveč nestabilne in bodo med peko spolzele iz sendviča.

Sedaj ko veva, kaj sestavlja ta sendvič, pa ti lahko zaupam še to, da je ta sendvič fantastičen, a ko zagrižeš vanj, bo iz njega kapljalo in curljalo in čudoviti sokovi ti bodo polzeli po prstih. Seveda jih lahko poližeš in verjameš, da jih boš, vseeno pa ti priporočam še, da imaš blizu servete.Včasih je tisto najbolj messy res tisto najboljše!

Ker pa ta sendvič najbrž ne bo na jedilniku vsak dan – ali pa! zeeeelo težko se ga je preobjesti, zato kar poskusi! – ti predlagam še nekaj idej za slastne sendviče:

Preden si pogledaš, kako ta fantastičen sendvič pripraviš, pa še nekaj besed o kremni paradižnikovi omako. Pripraviš jo s češnjevimi paradižniki, obogatiš pa jo s česnom, maslom in začimbami. Taaako zelo fantastična je! Podobno omako sem uporabila že pri pripravi receptov Piščanec v paradižnikovi omaki s špinačoZvitki iz jajčevcev v sveži paradižnikovi omaki in Gamberi v sveži paradižnikovi omaki. V primeru, da ti nekaj te kremne paradižnikove omake ostane, pa jo kar zmešaj s kuhano pašto ali njoki. Mmmm …

Priprava tega sendviča je zelo zabavna. Potrebuješ dobre češnjeve paradižnike, ki jih spremeniš v božansko omako!

Ko pripraviš še vse ostale sestavine, se zabavno sestavljanje sendviča lahko začne.

Sendvič nato na obeh straneh popečeš na suhi ponvi.

Ko ugrižneš v ta sendvič je vse popackano, a se še kako splača. Ta sendvič je božanski!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z ekipo Lušt.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Caprese sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 30 minut
 • Yield: za 2-4 osebe 1x

Description

Samo poglej si no ta sendvič! Kaj ni krasen?! Ko prvič ugrižneš vanj, se zaljubiš, nato pa ga ješ vse poletje, vsako poletje, do konca življenja. Pripravljen je s kremasto paradižnikovo omako, zelenim pestom in stopljeno mocarelo. In najboljši del? Priprava je popolnoma enostavna. A pozor, s tem sendvičem postaneš obseden!


Ingredients

Scale

Sestavine za kremno paradižnikovo omako (za vsaj štiri sendviče!):

 • 1 pest češnjevih paradižnikov
 • 2 stroka česna
 • 1 kos masla
 • sol
 • poper
 • 1/2 žličke suhe bazilike

Ostale sestavine (za 1 sendvič):

 • 2 kosa kruha
 • 1 zvrhana žlička zelenega pesta
 • 3 kosi mocarele
 • maslo

Instructions

 1. Pripravi paradižnikovo omako: Češnjevce razpolovi, nato pa jih stresi v suho ponev. Ko se začnejo mehčati, dodaj košček masla, sesekljan česen, malo soli in popra ter baziliko. Premešaj in kuhaj še toliko časa, da se naredi kremasta omaka.
 2. Sendvič sestavi: Oba kosa kruha premaži z maslom. En kos obrni in na nenamazano stran namaži pesto. Na pesto razporedi mocarelo, na mocarelo pa 2 žlički paradižnikove omake. Na paradižnikovo omako položi drug kos kruha, namazana stran z maslom naj bo na vrhu.
 3. Sendvič speci: Sendvič previdno postavi na suho ponov in jo pokrij. Počakaj nekaj minut, da se kruh popeče, mocarela pa začne topiti. Nato sendvič previdno obrni in ga peci še kakšno minuto ali dve. Sendvič previdno vzemi iz ponve, ga nareži na polovico in takoj postrezi.

Notes

Paradižnikovo omako lahko pripraviš tudi z drugimi paradižniki, a jih kuhaj dlje časa, da se voda pokuha.

Najboljši je zeleni pesto, uporabiš pa lahko tudi katerega drugega. Pripravi ga doma ali pa ga kupi.

Uporabi kateri koli kruh.

Sendvič je najboljši sveže pripravljen. Paradižnikovo omako lahko pripraviš tudi vnaprej, jo hraniš v hladilniku in nato sendvič sestaviš kar s hladno omaki, ki se bo med pečenjem itak ogrela.

V primeru, da ti nekaj kremne paradižnikove omake ostane, jo zmešaj s kuhano pašto ali njoki.

 • Prep Time: 10 minut
 • Cook Time: 20 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.