Zvitki iz jajčevcev s skuto in špinačo v sveži paradižnikovi omaki

0 comments

Ta poletna jed z jajčevci, rikoto, špinačo in čudovito paradižnikovo omako je resnično neverjetna. Čeprav je priprava malenkost bolj obsežna (a nikakor zapletena), je trud vsekakor poplačan. Zvitke postrezi s prilogo po želji, predlagam kar kos kruha, s katerim pomaži paradižnikovo omako do zadnje kapljice. Ooh, kakšni odlični okusi!

Nič ni bolj poletnega kot jajčevci, špinača in paradižnik. Imam prav ali imam prav? V tej jedi se odlično počutijo in tako se boš tudi ti, ko bo v tvojem želodčku. Samo pomisli no: tanke rezinice jajčevca, ki so ravno prav mehke, špinača, ki se skupaj s skuto in limonino lupinico skriva v zavitkih in fenomenalna paradižnikova omaka, pripravljena z dišečimi, fantastično sladkimi paradižniki. Pa povej no, če že sam opis ne zveni sline-cedeče!

Zvitke lahko pripraviš tudi vnaprej in jih pred postrežbo le pogreješ. Če imaš pred postrežbo vseeno malo več časa, da zvitke pripraviš vnaprej, pred postrežbo pripravi še paradižnikovo omako in jih speci.

Pa še nekaj besed o paradižnikovi omaki. Mene paradižnikovi olupki ne motijo, zato paradižnikov ne lupim. Če tebe motijo, lahko cele paradižnike olupiš tako – na spodnjem delu vanje zareži križ kraž, potem pa jih za minuto postavi v vrelo vodo. Potem jih iz vrele vode previdno vzemi in olupi – tam, kjer je križ kraž se bo lupinica zavihala in lupljenje so enostavno. Pa še to, namesto večjih paradižnikov lahko uporabiš tudi češnjeve. Pomembno je le, da so paradižniki odlični, sladki in domači. Dokler domači ne dozorijo, izberi Luštove, ker so v Sloveniji po okusu najbljižji domačim. Super so!

Tile zvitki z omako so lahko samostojna jed – potrebuješ le nekaj kruha za omako in skledo solate, lahko pa zvitke z omako postrežeš tudi z rižem, pire krompirjem, polento … Poigraj se to poletje, super ti bodo. Obljubim!

Recept je pripravljen v sodelovanju z ekipo Lušt!

Priprava je enostavna, a malenkost zamudna, a se ves trud še kako poplača z okusno jedjo. Za pripravo potrebuješ čudovite sladke paradižnike.

Najprej pripravi jajčevce. Na tanko jih nareži in nato popeci na ponvi ali v pečici, da se zmehčajo.

 

Med peko pripravi čudovito dišeč nadev, nato pa pripravi še paradižnikovo omako.

 

Ko imaš vse sestavine pripravljene, pripravi zvitke in jih položi na čudovito paradižnikovo omako.

 

Peci jih približno 15 minut, nato pa uživaj v čudovito lepi in nadvse dobri poslastici.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zvitki iz jajčevcev s skuto in špinačo v sveži paradižnikovi omaki


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 1 ura
  • Yield: za 4 osebe 1x

Description

Ta poletna jed z jajčevci, rikoto, špinačo in čudovito paradižnikovo omako je resnično neverjetna. Čeprav je priprava malenkost bolj obsežna (a nikakor zapletena), je trud vsekakor poplačan. Zvitke postrezi s prilogo po želji, predlagam kar kos kruha, s katerim pomaži paradižnikovo omako do zadnje kapljice. Ooh, kakšni odlični okusi!


Ingredients

Scale

Sestavine za zvitke iz jajčevcev:

  • 1 jajčevec
  • (olivno) olje
  • sol
  • poper
  • 1 velika pest sveže špinače
  • 200 g skute
  • 1/2 žličke limonine lupinice
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 konica noža muškatnega oreščka
  • 2 vejici svežega ali 1/2 žličke suhega timijana
  • 2 stroka česna

Sestavine za paradižnikovo omako:

  • 1 strok česna
  • malo olja
  • 4 srednje veliki paradižniki
  • 1 košček masla
  • sol
  • poper

Ostale sestavine:

  • parmezan za okras
  • svež timijan za okras

Instructions

  1. Jajčevci: Jajčevec z nožem (ali mandolino) previdno in počasi nareži na tanke rezine. Najlažje je, da spodnji del jajčevca (kjer se je jajčevec držal rastline) odrežeš ravno, da dobiš plosko površino. Nanjo postavi jajčevec, saj bo tako stabilen in bo rezanje na rezine enostavno. Rezinice naolji, posoli in popopraj, potem pa popeci na (žar) ponvi. Dodatnega olja v ponev ni treba dodajati. Lahko pa rezine jajčevca spečeš tudi v pečici. V eno plast jih razporedi na pekač, obložen s papirjem za peko in peci približno 30 minut na 190°c, vmes jih enkrat obrni. Vseeno je, kje jih spečeš, pomembno je le, da jih zmehčaš, da se bodo enostavno zavijali.
  2. Nadev: Na olju zmehčaj sesekljan česen, nato dodaj špinačo, da uveni, potem pa še malo posoli in popopraj. Skuto zmešaj v posodi, dodaj muškatni oreščkek in malenkost ohlajeno špinačno mešanico in premešaj. Dodaj še limonino lupinico, limonin sok in timijan ter poskusi in dodelaj, če je potrebno.
  3. Paradižnikova omaka: V ponvi na olju zmehčaj sesekljan česen (naj se ne obarva, ker bo sicer grenak), potem pa dodaj na kocke narezan paradižnik in kuhljaj, da se paradižnik zmehča. Dodaj še sol in poper ter na koncu še malo masla, če želiš.
  4. Zvitki: Na posamezne rezinice daj po žlico skutine mase, potem pa rezinice zavij v zvitke. V ognjevarno posodo daj najprej paradižnikovo omako, nato pa nanjo položi zvitke, jih malo pokapaj z oljem in jih popopraj ter peci približno 15 minut na 220°C.
  5. Postrezi: Zvitke in nekaj omake serviraj na krožnik, dodaj kruh ali drugo izbrano prilogo ter postrezi s skledo solate. Odlično!

Notes

Zvitke lahko pripraviš tudi vnaprej in jih pred postrežbo le pogreješ.

Če te olupki paradižnikov motijo, jih lahko olupiš – na spodnjem delu paradižnika zareži križ kraž, potem pa za ga za dve minuti položi v vrelo vodo. Iz vrele vode jih previdno vzemi in olupi – tam, kjer je križ kraž se bo lupinica zavihala in lupljenje bo res enostavno.

Namesto večjih paradižnikov lahko uporabiš tudi češnjeve paradižnike.

Zvitki z omako so lahko samostojna jed – potrebuješ le nekaj kruha za omako in skledo solate, lahko pa zvitke z omako postrežeš tudi z rižem, pire krompirjem, polento …

Recept je pripravljen v sodelovanju z ekipo Lušt!

  • Prep Time: 30 minut
  • Cook Time: 30 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.