Rezanci v svilnati mascarpone omaki z gobicami in pestom

0 comments

Te čudovite rezance v svilnati omaki z gobicami priporočam vsem, ki radi pockrljate sebe in svoje bližnje. Razkošna omaka, v kateri se kopajo rezanci, je obogatena s pestom in mascarpone sirom in je nadvse aromatična. Družbo ji delajo gobice, za piko na i pa poskrbi še nekaj sveže naribanega parmezana. Slastno!

Prihajajo tedni, ko je crkljanje prioriteta, pa naj bo ta v obliki dobre družbe, tople dekce ali pa super hrane. Da bo tvoje naslednje posebno kosilo res posebno, predlagam, da narediš te rezance, ki so res fantastični za čez praznične dni. So razkošni, lepi na pogled in še dobri.

Za še več idej za pripravo razkošnih jedi, pa si poglej naslednji seznam:

Preden si pogledava, kaj potrebuješ in kako to čudovito jed pripraviti, pa še nekaj dejstev o pripravi rezancev z gobicami in pestom:

  • Uporabiš lahko katere koli rezance,
  • uporabiš lahko katere koli (ali mešanico večih) gobe,
  • namesto masla lahko uporabiš tudi (olivno) olje,
  • uporabiš lahko kateri koli pesto, lahko tudi zelenega,
  • namesto mascarpona sira lahko uporabiš tudi smetano za kuhanje.

Za pripravo te odlični jedi potrebuješ naslednje sestavine. Pozor: ob ponovnem fotografiranju sem uporabila navadne jajčne rezance in ne teh na spodnji fotografiji.

Priprava je hitra in enostavna. Na maslu zmehčaj česen, dodaj gobe in kuhaj, da se skuhajo in da voda, ki jo izpustijo, izpari. Dodaj še pesto, sol, poper in peteršilj, nato pa še mascarpone ter nekaj vodo, v kateri se kuhajo rezanci, da dobiš svilnato omako.

   

Kuhane rezance previdno vmešaj v omako in potresi še z nekaj svežega peteršilja.

Oh, to je res božanska svilnata omaka polna okusov.

Sedaj pa si brž poglej video priprave in se prepričaj, da je to jed, ki jo moraš pripraviti.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (57 s)

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rezanci v svilnati mascarpone omaki z gobicami in pestom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Te čudovite rezance v svilnati omaki z gobicami priporočam vsem, ki radi pockrljate sebe in svoje bližnje. Razkošna omaka, v kateri se kopajo rezanci, je obogatena s pestom in mascarpone sirom in je nadvse aromatična. Družbo ji delajo gobice, za piko na i pa poskrbi še nekaj sveže naribanega parmezana. Slastno!


Ingredients

Scale

180 g rezancev
1 košček masla
4 stroki česna
200 g katerih koli svežih ali zamrznjenih gob
svež peteršilj
2 žlički rdečega ali zelenega pesta
2 žlici mascarpone sira
sol
poper


Instructions

  1. Rezanci: Testenine skuhaj po navodilih na embalaži – skodelico vode nujno prihrani!
  2. Omaka: V ponvi stopi košček masla, nato pa na stopljenem zmehčaj česen. Dodaj gobe in kuhaj, da se skuhajo in da voda, ki jo izpustijo, izpari. Malo posoli in popopraj ter dodaj svež peteršilj. Nato dodaj pesto, dobro premešaj, nato pa dodaj še mascarpone. Dolij toliko prihranjene vode, da dobiš svilnato kremno omako.
  3. Postrezi: V omako previdno umešaj testenine, jih serviraj, okrasi s parmezanom in peteršiljem ter takoj postrezi.

Notes

Uporabiš lahko katere koli rezance.

Uporabiš lahko katere koli (ali mešanico večih) sveže ali zamrznjene gobe. Včasih so zamrznjene odlična izbira, saj so sveže včasih malo manj sveže.

Namesto masla lahko uporabiš tudi (olivno) olje.

Uporabiš lahko rdeči ali zeleni pesto.

Namesto mascarpona sira lahko uporabiš tudi smetano za kuhanje.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 15 minut

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen decembra 2018, v decembru 2020 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta:

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.