Rezanci z gobicami in pestom

, 10. Dec 2018 | No Comments

Ta recept priporočam vsem, ki radi pockrljate sebe in svoje bližnje! Razkošna omaka, v kateri se kopajo rezanci je obogatena s pestom in mascarpone sirom in je zato čudovito svilnata in nadvse aromatična. Družbo ji delajo gobice, za piko na i pa poskrbi še nekaj sveže naribanega parmezana. Slastno!

Prihajajo tedni, ko je crkljanje prioriteta, pa naj bo ta v obliki dobre družbe, tople dekce ali pa super hrane. Da bo tvoje naslednje posebno kosilo res posebno, predlagam, da narediš tele rezance, ki so res fantastični za te praznične dneve. So bogati, lepi na pogled in še dobri!

Za še več idej za pripravo razkošnih jedi, pa si poglej naslednji seznam:

Preden pa si pogledaš video priprave, pa še nekaj dejstev o pripravi rezancev z gobicami in pestom:

  • uporabiš lahko katere koli rezance
  • uporabiš lahko katere koli (ali mešanico večih) gob
  • namesto masla lahko uporabiš tudi (olivno) olje
  • uporabiš lahko kateri koli pesto, lahko tudi zelenega
  • namesto mascarpona sira lahko uporabiš tudi smetano za kuhanje

Sedaj pa si brž poglej video priprave in se prepričaj, da je to jed, ki jo moraš pripraviti. Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (57 s)

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 200 g rezancev (ali paket Lidlovih Deluxe rezancev Pappardelle Ripiene)
  • 2 koščka masla
  • 4 stroki česna
  • 200 g gob (ali vrečka Lidlovih Deluxe gob Mushrooms Mix)
  • svež peteršilj
  • 2 žlički pesta (ali Lidlov Deluxe pesta Ricotta Walnut Pesto)
  • 2 žlici mascarpone sira
  • sol
  • poper

PRIPRAVA

Testenine skuhaj po navodilih na embalaži – skodelico vode nujno prihrani! V ponvi stopi košček masla, nato pa na stopljenem zmehčaj česen. Dodaj gobe in kuhaj, da se skuhajo in da voda, ki jo izpustijo, izpari. Malo posoli in popopraj ter dodaj svež peteršilj. Nato dodaj pesto, dobro premešaj, nato pa dodaj še mascarpone. Dolij toliko prihranjene vode, da dobiš svilnato kremno omako.

V omako previdno umešaj testenine, jih serviraj, okrasi s parmezanom in peteršiljem ter takoj postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply