Te čudovite rezance v svilnati omaki z gobicami priporočam vsem, ki radi pockrljate sebe in svoje bližnje. Razkošna omaka, v kateri se kopajo rezanci, je obogatena s pestom in mascarpone sirom in je nadvse aromatična. Družbo ji delajo gobice, za piko na i pa poskrbi še nekaj sveže naribanega parmezana. Slastno!
Prihajajo tedni, ko je crkljanje prioriteta, pa naj bo ta v obliki dobre družbe, tople dekce ali pa super hrane. Da bo tvoje naslednje posebno kosilo res posebno, predlagam, da narediš te rezance, ki so res fantastični za čez praznične dni. So razkošni, lepi na pogled in še dobri.
Za še več idej za pripravo razkošnih jedi, pa si poglej naslednji seznam:
- Enostavni domači churrosi (španski ocvrtki) s čokoladno pomako
- Lahkotnejša solata s česnovimi gamberi, korenčkovimi rezanci in jajcem
- Čudovito enostavna čokoladna mousse torta
- Razkošni kruhki z gamberi in avokadom
- Krompirjevi “ježki”
Preden si pogledava, kaj potrebuješ in kako to čudovito jed pripraviti, pa še nekaj dejstev o pripravi rezancev z gobicami in pestom:
- Uporabiš lahko katere koli rezance,
- uporabiš lahko katere koli (ali mešanico večih) gobe,
- namesto masla lahko uporabiš tudi (olivno) olje,
- uporabiš lahko kateri koli pesto, lahko tudi zelenega,
- namesto mascarpona sira lahko uporabiš tudi smetano za kuhanje.
Za pripravo te odlični jedi potrebuješ naslednje sestavine. Pozor: ob ponovnem fotografiranju sem uporabila navadne jajčne rezance in ne teh na spodnji fotografiji.
Priprava je hitra in enostavna. Na maslu zmehčaj česen, dodaj gobe in kuhaj, da se skuhajo in da voda, ki jo izpustijo, izpari. Dodaj še pesto, sol, poper in peteršilj, nato pa še mascarpone ter nekaj vodo, v kateri se kuhajo rezanci, da dobiš svilnato omako.
Kuhane rezance previdno vmešaj v omako in potresi še z nekaj svežega peteršilja.
Oh, to je res božanska svilnata omaka polna okusov.
Sedaj pa si brž poglej video priprave in se prepričaj, da je to jed, ki jo moraš pripraviti.
POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (57 s)
Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.
PrintRezanci v svilnati mascarpone omaki z gobicami in pestom
- Total Time: 20 minut
- Yield: za 2 osebi 1x
Description
Te čudovite rezance v svilnati omaki z gobicami priporočam vsem, ki radi pockrljate sebe in svoje bližnje. Razkošna omaka, v kateri se kopajo rezanci, je obogatena s pestom in mascarpone sirom in je nadvse aromatična. Družbo ji delajo gobice, za piko na i pa poskrbi še nekaj sveže naribanega parmezana. Slastno!
Ingredients
180 g rezancev
1 košček masla
4 stroki česna
200 g katerih koli svežih ali zamrznjenih gob
svež peteršilj
2 žlički rdečega ali zelenega pesta
2 žlici mascarpone sira
sol
poper
Instructions
- Rezanci: Testenine skuhaj po navodilih na embalaži – skodelico vode nujno prihrani!
- Omaka: V ponvi stopi košček masla, nato pa na stopljenem zmehčaj česen. Dodaj gobe in kuhaj, da se skuhajo in da voda, ki jo izpustijo, izpari. Malo posoli in popopraj ter dodaj svež peteršilj. Nato dodaj pesto, dobro premešaj, nato pa dodaj še mascarpone. Dolij toliko prihranjene vode, da dobiš svilnato kremno omako.
- Postrezi: V omako previdno umešaj testenine, jih serviraj, okrasi s parmezanom in peteršiljem ter takoj postrezi.
Notes
Uporabiš lahko katere koli rezance.
Uporabiš lahko katere koli (ali mešanico večih) sveže ali zamrznjene gobe. Včasih so zamrznjene odlična izbira, saj so sveže včasih malo manj sveže.
Namesto masla lahko uporabiš tudi (olivno) olje.
Uporabiš lahko rdeči ali zeleni pesto.
Namesto mascarpona sira lahko uporabiš tudi smetano za kuhanje.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 15 minut
Pozor: Recept je bil prvotno objavljen decembra 2018, v decembru 2020 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta: