Krompirjev curry s špinačo in gobami

, 19. Aug 2015 | One Comment

Preseneti sebe in svoje bližnje in pripravi krompir s špinačo in gobami na popolnoma nov način! Krompirjev curry je čudovitega okusa, pripraviš pa ga iz samih poznanih sestavin. Feferon in kokosovo mleko lahko tudi izpustiš.

Curry-ji so nekaj najboljšega. Domen je pravi oboževalec, ko sliši, da bom skuhala ta curry, se mu kar učke zasvetijo.

Curry-je rada kuham. Predvsem zato, ker je priprava enostavna in ker se vse skuha v enem loncu in zato, ker so tako zelo prilagodljivi – če izpustiš eno izmed sestavin, okus ne trpi. Pa še tako fotogenični so! 😀

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1/2 čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 kos ingverja
  • 1 svež feferon (neobvezno)
  • olivno olje
  • 3 dcl zelenjavne jušne osnove (ali vrele vode in 1/2 jušne zelenjavne kocke)
  • 150 g gob
  • 400 g (mladega) krompirja
  • 1/2 žličke kajenskega popra (neobvezno)
  • 1 žlica kurkume
  • 1 ščepec kumina
  • 1/4 žličke garam masale (neobvezno)
  • sol
  • poper
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • 100 g špinače ali blitve
  • 1 dcl kokosovega mleka (neobvezno)

Krompirjev curry s špinačo in gobami

POSTOPEK

V kozici segrej žlico olivnega olja in na segretem popraži sesekljano čebulo. Ko se čebula malenkost zmehča, a ne obarva, dodaj sesekljan feferon, nariban česen in nariban ingver ter kurkumo, kumin, kajenski poper in garam masalo in praži še minuto.

V kozico daj gobe, premešaj in praži toliko časa, da gobe spustijo vodo in se le-ta pokuha. V kozico potem dodaj na kocke narezan olupljen krompir in zalij z zelenjavno osnovo. Kuhaj približno 15 minut, oziroma toliko časa, da se krompir skuha.

Krompirjev curry s špinačo in gobami

Ko je krompir skuhan, curry poskusi in po okusu posoli in popopraj. Premešaj, pusti le toliko časa, da zavre, potem pa dolij kokosovo mleko in špinačo in premešaj. Kuhaj še približno 4 minute.

Krompirjev curry s špinačo in gobami

Krompirjev curry serviraj v skodelico ali na krožnik …

Krompirjev curry s špinačo in gobami

in ga okrasi z na manjše koščke narezanim češnjevim paradižnikom, malo popopraj ter postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. Gregor Cuzak
    August 24, 2017

    njami 🙂

    Reply

Leave a Reply