Rezanci z gobjim bolonjezom

, 16. Aug 2015 | No Comments

Vegi bolonjez? Seveda! Poskusi to čudovito aromatično in okusno omako, mesna se proti njej lahko skrije! Uporabiš lahko katere koli testenine, rezance, fusile, špagete, makarončke ali peresnike. Poleg postrezi s solato; zeleno ali motovilcem.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (1 min)

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za omako:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 korenje
  • 1 steblo zelene
  • 1/2 (rdeče) čebule
  • sol
  • poper
  • 1 strok česna
  • 0,5 dcl rdečega vina
  • 1 žlica suhih gob (neobvezno)
  • 200 g poljubnih svežih gob
  • 0,5 dcl zelenjavne jušne osnove
  • 2 dcl paradižnikove kaše Terre di Sangiorgio
  • 1 lovorjev list
  • 1/2 žlička suhega origana
  • 2 vejici svežega ali 1/2 žličke suhega timijana

Ostale sestavine:

  • 200 g rezancev
  • sol

Rezanci z gobjim bolonjezom

Gobova kremna juha

PRIPRAVA

Suhe jurčke namoči v 0,5 dcl vroče vode.

V veliki kozici segrej olje in na njem prepraži čebulo, zeleno in korenje. Dodaj malo soli in popra.

Rezanci z gobjim bolonjezom

Ko se zelenjava zmehča, dodaj česen, origano in timijan ter praži le toliko, da česen zadiši. Sveže in namočene gobe nareži. Dodaj jih v kozico in kuhaj, da gobe izpustijo svojo tekočino in se le-ta malo pokuha.

Rezanci z gobjim bolonjezom

Dodaj vino in kuhaj 5 minut, da alkohol izpari, ostane pa čudovita aroma. Potem dolij vodo, v kateri so se namakali jurčki, a pazi, da ne dodaš tudi usedline. Dodaj še preostalo zelenjavno osnovo, lovorjev list ter paradižnikovo kašo in premešaj. Kuhaj na nizki temperaturi vsaj 20 minut, da se okusi prepojijo in omaka zgosti. Poskusi ter dosoli in dopopraj, če je potrebno.

Zmešaj s testeninami, serviraj in okrasi s svežim peteršiljem ter postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply