Poglej si no to barvo! Kaj ni fantastična? Tako fantastičen je tudi okus te juhe. Gobe poskrbijo za globok okus, koromač in blitva za teksturo, vse pa povezuje odlična tekočina, začinjena s feferonom, česnom in sojino omako. Fantastični okusi za mrzle dni!
Krepčilne juhe, ki jih lahko postrežeš kot glavne jedi, so fantastične. Tako lepo pogrejejo naš trebušček in tudi nasitijo. Ta juha zelo učinkovito nasiti, saj vsebuje gobe in testenine.
Obožujem juhe, ki poleg skupka zelenjave vsebujejo tudi špagete. Nekaj pomirjujočega je, če v dišeči čorbi plavajo tudi špageti. Lani sem se – in se še vedno – navduševala nad bučno juho z brokolijem in azijskimi špageti, letos pa me navdušuje ta krepka juha z gobami, blitvo in azijskimi špageti. Predlagam, da poskusiš obe, obe sta neverjetno okusni.
Za pripravo te juhe lahko namesto blitve uporabiš tudi špinačo, namesto azijskih špagetov pa katere koli testenine. Če pekoče hrane ne maraš, čilijeve kosmiče izpusti.
Pripraviš lahko tudi večjo porcijo in ostanek zamrzneš, saj se juha prav lepo tudi zamrzne in odmrzne.
Pozor: Če uporabiš brezglutenske testenine, je ta recept brezglutenski recept. Če uporabiš testenine, pripravljene brez jajc, pa tudi veganski.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 žlica olivnega olja
- 1/2 koromača
- 125 g gob
- 1 košček svežega ingverja
- 2 stroka česna
- 1 ščepec čilijevih kosmičev
- 3 žlice sojine omake
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 120 g (azijskih) špagetov
- 60 g blitve
- sezamova semena za okras
- mlada čebula za okras
PRIPRAVA
Koromač nareži na rezine, gobice pa očisti in nareži na lističe. Ingver in česen olupi in naribaj. Blitvo nareži na rezance, mlado čebulico pa na kolute.
V kozici segrej olivno olje in na segretem na kratko prepraži koromač.
Dodaj gobe in kuhaj, da spustijo vodo. Dodaj ingver, česen in čilijeve kosmiče in kuhaj približno minuto, da ingver in česen zadišita.
Dodaj sojino omako in premešaj, da se vsi delci gobe odlepijo in kuhaj še 3 minute. Dolij jušno osnovo in zavri. Dodaj še špagete in blitvo in kuhaj toliko časa, da se špageti skuhajo.
Juho serviraj, okrasi s sezamovimi semeni, čilijevimi kosmiči in mlado čebulo ter postrezi.