Piščanec z gobami in rumeno bučo v vinski omaki

, 27. Jan 2016 | No Comments

Piščanec z gobami in rumeno bučo

Vsi čudoviti jesensko-zimski okusi v eni sami ponvi! Buča, gobe in čudovita vinska omaka so lepa posteljica mehkemu in dišečemu piščancu. Poleg postrezi s hrustljavim kruhom in z njim ne pozabi pomazati vse omake.

Obožujem vse te zemeljske okuse, ki so v tej ponvi. Njam!

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 par piščančjih prsi
  • 1 manjši por
  • 2 stroka česna
  • 150 g gob
  • 150 g rumene buče
  • 1 žlička čilija v prahu (neobvezno)
  • sol
  • poper
  • 1 žlička suhega timijana
  • olivno olje
  • 1 žlička moke
  • 3 dcl jušne osnove
  • 1/2 dcl belega vina

Piščanec z gobami in rumeno bučo

Rezanci v bučni omaki z ohrovtom in ocvrtim žajbljem

PRIPRAVA

Piščančje prsi nareži na večje kose. Malo jih posoli in popopraj in dobro premešaj. Por nareži na rezinice, česen sesekljaj, bučo nareži na kocke in gobe na rezinice.

V večji kozici segrej žlico olja in na segretega stresi piščančje košče. Počasi jih praži približno 10 minut – najprej, da se obarvajo, potem da spustijo vodo in potem, da se malo prepražijo. Ko se prepražijo, dodaj čili in premešaj.

Piščanca razporedi ob rob kozice – na sredini ponve naredi luknjico. V luknjico daj por in mešaj ter praži, da se por zmehča, a ne obarva. Potem dodaj še česen in ko zadiši, vse skupaj dobro premešaj.

Piščanec z gobami in rumeno bučo

V kozico dodaj gobe in mešaj ter praži, da gobe spustijo vodo in da se gobe zmehčajo – približno 5 minut. Potem dodaj timijan in premešaj, nato pa v kozico zlij vino in premešaj ter praži kakšno minuto, da alkohol iz vina izpari.

Piščanec z gobami in rumeno bučo

Meso potresi z moko, dobro premešaj, nato pa v kozico dodaj bučne kocke in zalij z jušno osnovo. Kuhaj približno 10 minut, da se bučne kocke skuhajo.

Piščanec z gobami in rumeno bučo

Omako popopraj ter poskusi in dosoli, če je potrebno. Omako z mesom, bučo in gobami postrezi skupaj s kruhom.

Piščanec z gobami in rumeno bučo

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply