Pisan grški sendvič s humusom, avokadom, feto in papriko

0 comments

Ooooh ja, poglej si no te barve! Če ti pa pogled na tak sendvič ne pogreje srca, pa res ne vem, kaj počneš na mojem blogu! Čudovite pa niso le barve, ampak tudi okus. Vsega po malem je – malo slanega, malo sladkega, nekaj hrustljavega in nekaj osvežujočega. Skupaj pa prava bomba okusov! Pa še manj kot deset minut potrebuješ za pripravo. Zmagaaaa!

Zadnja leta so moji sendviči vedno nekaj posebnega. Časi, ko sem vzela kos kruha in nanj nekaj namazala ali položila kar tako, so mimo. Ker imam doma kruh bolj poredko, si ga takrat, ko pa ga imam, z njim pripravim nekaj posebnega. Vedno nekaj okusnega. Nekaj nenavadnega. Življenje je prekratko, da bi na kruh mazali vedno le nutello, pašteto ali sirni namaz! In tu v igro pride humus.

Humus si lahko enostavno pripraviš kar doma. Recept za pripravo domačega humusa najdeš na podstrani humus. Če pa ti ga ne uspe pripravit, pa skoči v Lidl. Na voljo imajo klasičnega, takega s čemažem in s paradižniki. Vsi trije so fajn!

Za pripravo sendviča lahko izbereš kateri koli kruh, na fotografiji je bela štruca. Odličen bi bil s polnozrnatim kruhom ali pa z ajdovim z orehi. Še boljši kot za z belo štruco, grem stavit! Kruha ti prav tako ni treba nujno popeči. Je pa vseeno res, da ima popečen več okusa, pa še sendvič je topel. Da ne omenjam niti tega, da je popečen kruh bolj kompakten in boljše drži skupaj “težak” nadev.

Uporabiš lahko svežo papriko, a v tem primeru avokado za svežino pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Uporabiš pa lahko seveda vložene rdeče ali rumene paprike. A tu sem pristranska – obožujem bolj sladkast okus rdeče paprike. Čudovita je.

Pa še zadnja malenkost glede sestavin. Namesto petešilja lahko uporabiš tudi sesekljano svežo meto.

In še najpomembnejše? Sendvič lahko pripraviš tudi vnaprej! A za na pot ga nujno ovij s folijo za živila, da ti nadev ne spolzi ven. Pa dober tek!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

SESTAVINE (za 1 sendvič)

  • 2 kosa kruha
  • 1 žlička humusa
  • 1/4 avokada
  • 1 ščepec sesekljanega svežega peteršilja
  • 1 košček fete
  • 1 file vložene rdeče paprike
  • nekaj kapljic olja

PRIPRAVA

Najprej pripravi vse sestavine. Kruh nareži na rezine. Papriko nareži na rezine, avokado pa prav tako. Peteršilj sesekljaj.

Rezine kruha popeci na suhi ponvici. Popečen kos kruha namaži s humusom, nanj razporedi avokado in papriko. Nato na papriko nadrobi feto in okrasi s sesekljanim peteršiljem.

Sendvič pokrij z drugo rezino kruha in postrezi!

Oooh njam!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.