Pisani grški sendviči s humusom, avokadom, feto in papriko

0 comments

Ooooh, poglej si no te barve! Če ti pa pogled na tak sendvič ne pogreje srca, pa res ne vem, kaj počneš na mojem blogu. Čudovite pa niso le barve, ampak tudi okus. Vsega po malem je – malo slanega, malo sladkega, nekaj hrustljavega in nekaj osvežilnega Skupaj pa prava bomba okusov. Pa še manj kot deset minut potrebuješ za pripravo. Zmagaaaa!

Večino časa so moji sendviči nekaj posebnega. Časi, ko sem vzela kos kruha in nanj nekaj namazala ali položila kar tako, so mimo. Ker imam doma kruh bolj poredko, si takrat, ko ga imam, z njim pripravim nekaj posebnega. Vedno nekaj okusnega. Nekaj nenavadnega. Življenje je prekratko, da bi na kruh mazali vedno le nutello, pašteto ali sirni namaz! In tu v igro pride humus.

Humus si lahko enostavno pripraviš kar doma. Recept za pripravo domačega humusa najdeš na strani humus. Če ti ga ne uspe pripravit, pa skoči ponj v trgovino. Na voljo imajo ponavadi več okusov, navadnega in takega z dodatki. Poigraj se in najdi takega, ki ti bo všeč.

Za pripravo sendviča lahko izbereš kateri koli kruh, na fotografiji je bela štruca. Odličen bi bil s polnozrnatim kruhom ali pa z ajdovim z orehi. Še boljši kot za z belo štruco, grem stavit! Kruha ti prav tako ni treba nujno popeči. Je pa vseeno res, da ima popečen več okusa, pa še sendvič je topel. Da ne omenjam niti tega, da je popečen kruh bolj kompakten in boljše drži skupaj “težak” nadev.

Uporabiš lahko svežo papriko, a v tem primeru avokado za svežino pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Uporabiš pa lahko seveda vložene rdeče ali rumene paprike. A tu sem pristranska – obožujem bolj sladkast okus rdeče paprike. Čudovita je.

Pa še zadnja malenkost glede sestavin. Namesto petešilja lahko uporabiš tudi sesekljano svežo meto.

In še najpomembnejše? Sendvič lahko pripraviš tudi vnaprej! A za na pot ga nujno ovij s folijo za živila, da ti nadev ne spolzi ven.

Preden pa pogledava, kako si ta božanski sendvič pripraviš, pa še nekaj idej za popolne sendviče:

Še več receptov za take ali drugačne sendvičke pa najdi tukaj.

Za pripravo grškega sendviča potrebuješ naslednje sestavine.

Najprej pripravi vse sestavine, nato pa sendvič sestavi.

Ta-daaa! ♡

Sendvič pokrij z drugo rezino kruha in postrezi! Njam!

 

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pisan grški sendvič s humusom, avokadom, feto in papriko


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 5 minut
  • Total Time: 5 minut
  • Yield: za 1 osebo 1x

Description

Ooooh, poglej si no te barve! Če ti pa pogled na tak sendvič ne pogreje srca, pa res ne vem, kaj počneš na mojem blogu. Čudovite pa niso le barve, ampak tudi okus. Vsega po malem je – malo slanega, malo sladkega, nekaj hrustljavega in nekaj osvežilnega Skupaj pa prava bomba okusov. Pa še manj kot deset minut potrebuješ za pripravo. Zmagaaaa!


Ingredients

Scale

2 kosa kruha
1 žlička humusa
1/4 avokada
1 ščepec sesekljanega svežega peteršilja
1 košček fete
1 file vložene rdeče paprike
nekaj kapljic olja


Instructions

  1. Pripravi sestavine: Kruh nareži na rezine. Papriko nareži na rezine, avokado pa prav tako. Peteršilj sesekljaj.
  2. Sendvič sestavi: Rezine kruha popeci na suhi ponvici. Popečen kos kruha namaži s humusom, nanj razporedi avokado in papriko. Nato na papriko nadrobi feto in okrasi s sesekljanim peteršiljem. Sendvič pokrij z drugo rezino kruha in postrezi!

Notes

Humus si lahko enostavno pripraviš kar doma ali pa ga kupi v trgovini.

Za pripravo sendviča lahko izbereš kateri koli kruh, odličen bi bil s polnozrnatim kruhom ali pa z ajdovim z orehi.

Kruh raje popeci, saj je tak bolj kompakten in bolje skupaj drži “težak” nadev.

Uporabiš lahko svežo papriko, a v tem primeru avokado za svežino pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Uporabiš pa lahko seveda vložene rdeče ali rumene paprike.

Namesto petešilja lahko uporabiš tudi sesekljano svežo meto.

Sendvič lahko pripraviš tudi vnaprej! A za na pot ga nujno ovij s folijo za živila, da ti nadev ne spolzi ven.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.