Ooooh, poglej si no te barve! Če ti pa pogled na tak sendvič ne pogreje srca, pa res ne vem, kaj počneš na mojem blogu. Čudovite pa niso le barve, ampak tudi okus. Vsega po malem je – malo slanega, malo sladkega, nekaj hrustljavega in nekaj osvežilnega Skupaj pa prava bomba okusov. Pa še manj kot deset minut potrebuješ za pripravo. Zmagaaaa!
Večino časa so moji sendviči nekaj posebnega. Časi, ko sem vzela kos kruha in nanj nekaj namazala ali položila kar tako, so mimo. Ker imam doma kruh bolj poredko, si takrat, ko ga imam, z njim pripravim nekaj posebnega. Vedno nekaj okusnega. Nekaj nenavadnega. Življenje je prekratko, da bi na kruh mazali vedno le nutello, pašteto ali sirni namaz! In tu v igro pride humus.
Humus si lahko enostavno pripraviš kar doma. Recept za pripravo domačega humusa najdeš na strani humus. Če ti ga ne uspe pripravit, pa skoči ponj v trgovino. Na voljo imajo ponavadi več okusov, navadnega in takega z dodatki. Poigraj se in najdi takega, ki ti bo všeč.
Za pripravo sendviča lahko izbereš kateri koli kruh, na fotografiji je bela štruca. Odličen bi bil s polnozrnatim kruhom ali pa z ajdovim z orehi. Še boljši kot za z belo štruco, grem stavit! Kruha ti prav tako ni treba nujno popeči. Je pa vseeno res, da ima popečen več okusa, pa še sendvič je topel. Da ne omenjam niti tega, da je popečen kruh bolj kompakten in boljše drži skupaj “težak” nadev.
Uporabiš lahko svežo papriko, a v tem primeru avokado za svežino pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Uporabiš pa lahko seveda vložene rdeče ali rumene paprike. A tu sem pristranska – obožujem bolj sladkast okus rdeče paprike. Čudovita je.
Pa še zadnja malenkost glede sestavin. Namesto petešilja lahko uporabiš tudi sesekljano svežo meto.
In še najpomembnejše? Sendvič lahko pripraviš tudi vnaprej! A za na pot ga nujno ovij s folijo za živila, da ti nadev ne spolzi ven.
Preden pa pogledava, kako si ta božanski sendvič pripraviš, pa še nekaj idej za popolne sendviče:
- Sočen sendvič s pečeno zelenjavo in avokadovim namazom
- Pisan pečenkin sendvič s sirom in pečeno papriko
- Caprese sendvič s paradižnikom, pestom in mocarelo
- Sendvički s skuto, rukolo in breskvami
- Lahka jajčna solata z redkvicami v bejglu
- Mega družinski piščančji sendvič z jagodnim smutijem
Še več receptov za take ali drugačne sendvičke pa najdi tukaj.
Za pripravo grškega sendviča potrebuješ naslednje sestavine.
Najprej pripravi vse sestavine, nato pa sendvič sestavi.
Ta-daaa! ♡
Sendvič pokrij z drugo rezino kruha in postrezi! Njam!
Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.
PrintPisan grški sendvič s humusom, avokadom, feto in papriko
- Total Time: 5 minut
- Yield: za 1 osebo 1x
Description
Ooooh, poglej si no te barve! Če ti pa pogled na tak sendvič ne pogreje srca, pa res ne vem, kaj počneš na mojem blogu. Čudovite pa niso le barve, ampak tudi okus. Vsega po malem je – malo slanega, malo sladkega, nekaj hrustljavega in nekaj osvežilnega Skupaj pa prava bomba okusov. Pa še manj kot deset minut potrebuješ za pripravo. Zmagaaaa!
Ingredients
2 kosa kruha
1 žlička humusa
1/4 avokada
1 ščepec sesekljanega svežega peteršilja
1 košček fete
1 file vložene rdeče paprike
nekaj kapljic olja
Instructions
- Pripravi sestavine: Kruh nareži na rezine. Papriko nareži na rezine, avokado pa prav tako. Peteršilj sesekljaj.
- Sendvič sestavi: Rezine kruha popeci na suhi ponvici. Popečen kos kruha namaži s humusom, nanj razporedi avokado in papriko. Nato na papriko nadrobi feto in okrasi s sesekljanim peteršiljem. Sendvič pokrij z drugo rezino kruha in postrezi!
Notes
Humus si lahko enostavno pripraviš kar doma ali pa ga kupi v trgovini.
Za pripravo sendviča lahko izbereš kateri koli kruh, odličen bi bil s polnozrnatim kruhom ali pa z ajdovim z orehi.
Kruh raje popeci, saj je tak bolj kompakten in bolje skupaj drži “težak” nadev.
Uporabiš lahko svežo papriko, a v tem primeru avokado za svežino pokapaj z nekaj kapljicami limoninega soka. Uporabiš pa lahko seveda vložene rdeče ali rumene paprike.
Namesto petešilja lahko uporabiš tudi sesekljano svežo meto.
Sendvič lahko pripraviš tudi vnaprej! A za na pot ga nujno ovij s folijo za živila, da ti nadev ne spolzi ven.
- Prep Time: 5 minut