Lahka jajčna solata z redkvicami v bejglu

0 comments

Te motijo suha, dolgočasna in gumijasta trdo kuhana jajca? Potem poskusi to solato, ki je čudovito osvežujoča, čisto nič dolgočasna in ekstremno sočna. In še zdrava, ker ne vsebuje majoneze. Trdo kuhana jajca združiš z redkvicami in odličnim svežim prelivom z grškim jogurtom in uživaš. Najboljši del? Porabiš lahko vsa tista jajca, ki so ti ostala od npr. velike noči!

In ne nazadnje, poglej kako luštna je ta solata v doma narejenem bejglu! Prav vabi, da ugrižneš vanj.  To jajčno solato lahko postrežeš kakor želiš. Lahko poješ samo ali pa jo vtakneš v domače bejgle, ali pa med dva kosa polnozrnatega kruha. Za dodatno barvo in popestritev lahko na dno bejgla ali enega kosa kruha položiš še malo špinače. Ali pa solate. Ali pa rukole. Lahko tudi mikrozelenje. Jaz sem izbrala špinačo, ker sem jo ravno imela v hladilniku, sicer pa izberi po svojih željah.

Ko pripravljaš to solato ne pozabi, da je najboljše, da so jajca hladna, da ne zvodenijo grškega jogurta. Namesto grškega jogurta lahko uporabiš tudi kislo smetano, a v tem primeru pazljivo z dodajanjem limoninega soka, da solata ne bo prekisla. Redkvice dajo solati prijetno hrustljavost, a jih, če ti niso všeč, lahko tudi izpustiš. Ampak zakaj bi jih, samo poglej si no, kakšno lepo barvo ji dajo! Tudi dišavnice lahko izbiraš – jaz sem izbrala koper in peteršilj, ti pa lahko izbereš le eno izmed naštetih, lahko pa uporabiš tudi drobnjak.

V primeru, da nameravaš jajca skuhati le za uporabo v tem receptu (in jih ne nameravaš le porabiti od recimo velike noči), si v blog zapisu kako skuhati trdo kuhana jajca preberi, kako jih lahko skuhaš. in brez težav tudi olupiš.

To jajčno solato in/ali sendvič lahko pripraviš tudi vnaprej, a hrani v hladilniku in pojej v roku 24 ur. Medtem, ko jo hraniš v hladilniku, jo pokrij s folijo za živila, da se ne naveže ostalih vonjav v hladilniku.

Sedaj pa brž na delo, jajčna solata se sama ne bo pripravila! 😉

Priprava te jajčne solate je super enostavna. Vse sestavine združi, nežno premešaj  in poskusi ne pojesti vsega na enkrat!

Če želiš dobro jesti, jajčno solato serviraj v bejglu z malo špinače.

 

Kako odličen sendvič! Njam!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lahka jajčna solata z redkvicami v bejglu


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 10 minut
  • Yield: za 4 manjše porcije 1x

Description

Te motijo suha, dolgočasna in gumijasta trdo kuhana jajca? Potem poskusi to solato, ki je čudovito osvežujoča, čisto nič dolgočasna in ekstremno sočna. In še zdrava, ker ne vsebuje majoneze. Trdo kuhana jajca združiš z redkvicami in odličnim svežim prelivom z grškim jogurtom in uživaš. Najboljši del? Porabiš lahko vsa tista jajca, ki so ti ostala od npr. velike noči!


Ingredients

Scale

4 trdo kuhana jajca
2 veliki žlici sesekljanih dišavnic (jaz sem uporabila tretjino kopra in 2/3 peteršilja)
6 redkvic
1/2 žličke gorčice
2 žlici grškega jogurta
sol
poper
limonin sok (približno 1/2 žličke oziroma po okusu)


Instructions

  1. Pripravi sestavine: Trdo kuhana jajca nareži na kocke in prenesi v skledo. Redkvice nareži na tanke lističe. Dišavnice sesekljaj.
  2. Pripravi solato: K trdo kuhanim jajcem daj grški jogurt, dišavnice, redkvice, gorčico ter sol in poper po okusu. Nežno premešaj. Poskusi in dodaj toliko limoninega soka, da bo ravno prav osvežujoča. Še enkrat nežno premešaj.
  3. Jajčno solato serviraj: Jajčno solato postrezi na doma pripravljenem bejglu ali pa vtakni med dva kosa (polnozrnatega) kruha. Po želji v sendvič dodaj še špinačo, solato, rukolo ali mikrozelenje.

Notes

Če solate ne nameravaš postreči takoj, jo postavi v hladilnik in pokrij s folijo za živila.

To solato lahko postrežeš kakor želiš. Lahko jo poješ samo ali pa jo vtakneš v domače bejgle, ali pa med dva kosa kruha.

Za dodatno barvo in popestritev lahko na dno bejgla ali kruha položiš še malo špinače, solate, rukole ali mikrozelenja.

Tudi dišavnice lahko izbiraš – jaz sem izbrala koper in peteršilj, ti pa lahko izbereš le eno izmed naštetih, lahko pa uporabiš tudi drobnjak.

V blog zapisu kako skuhati trdo kuhana jajca preberi, kako lahko trdo kuhana jajca enostavno skuhaš in olupiš.

Če solato ješ brez kruh, je primerna za LCHF prehranjevanje, če uporabiš brezglutenski kruh, pa tudi za brezglutensko prehranjevanje.

  • Prep Time: 10 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.