Sendvički s skuto, rukolo in breskvami

0 comments

Poleti, ko so temperature visoke in dolgotrajno kuhanje ne pride v poštev, so sendvički fenomenalna izbira. A nikar se ne zadovolji le s poznanimi kombinacijami, te lahko počakajo. Privošči si te neverjetno okusne, pisane in enostavne sendvičke s skutinim namazom, tankimi rezninicami breskve in okisano rukolo. Presenetljivi, a naravnost božanski okusi!

Ja, sendvički so pravi rešitelji v dneh, ko ni ne časa, ne energije, ne volje za kuhanje. Ko je vroče, ko se ti ne da, ko doma nimaš nič drugega kot nekaj kruha, neko pozabljeno skuto, sladke breskve in nekaj rukole. Da, danes bomo dobro jedli.

V zbirki imam že veliko odličnih receptov za sendvičke, ki niso le kruh, salama in sir. Čeprav tudi to občasno prav paše!

Poglej si nekaj odličnih idej za pripravo raznolikih in nikoli dolgočasnih sendvičkov:

In še nekaj pomembnih informacij glede današnjega recepta:

  • Uporabiš lahko kateri koli kruh, najboljši je prav ajdov kruh z orehi.
  • Uporabiš lahko spasirano skuto ali nespasirano.
  • Namesto limete lahko uporabiš tudi limono.
  • Vse sestavine lahko pripraviš vnaprej in jih ločeno hraniš v hladilniku, nato pa sendviče sestaviš in postrežeš.
  • V skutin namaz lahko daš tudi malo limetine lupinice.

Priprava teh sendvičkov je hitra, okus je pa božanski. Potrebuješ naslednje sestavine.

Kruhke popečeš na obeh straneh, pripraviš pa tudi kremast in osvežilen skutin namaz.

 

Ko pripraviš vse sestavine, sendvičke sestavi.

Čudoviti so na pogled in najpomembnejše, tudi na okus. Njam!

Sedaj pa si brž poglej video pripravo sendvičkov. Čeprav, iskreno, priprava sendvičkov res ni najbolj zapletena stvar na svetu.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sendvički s skuto, rukolo in breskvami


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 5 minut
  • Total Time: 15 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Poleti, ko so temperature visoke in dolgotrajno kuhanje ne pride v poštev, so sendvički fenomenalna izbira. A nikar se ne zadovolji le s poznanimi kombinacijami, te lahko počakajo. Privošči si te neverjetno okusne, pisane in enostavne sendvičke s skutinim namazom, tankimi rezninicami breskve in okisano rukolo. Presenetljivi, a naravnost božanski okusi!


Ingredients

Scale

4 kosi ajdovega kruha z orehi
1 breskev
1 velika pest rukole
2 žlici skute
1 limeta
sveža bazilika
sol
poper
olje
olupljene pistacije


Instructions

  1. Pripravi: Kruhke naolji in popeci na suhi, po želji rebrasti, ponvi na obeh straneh. Skuto, žličko sesekljane sveže bazilike, malo limetine lupinice, malo soli, popra in nekaj kapljic limetinega soka dobro zmešaj. Breskev nareži na rezinice. Rukolo operi in osuši. V kozarcu dobro zmešaj 4 žlice olja, 3 žlice limetinega soka in malo soli in popra, nato pa s prelivom prelij rukolo in breskev.
  2. Sestavi: Na popečene kruhke namaži skutin namaz. Na namaz razporedi rezine breskve in rukolo. Na vrh razporedi nekaj sesekljanih pistacij, malo popopraj in postrezi.

Notes

Uporabiš lahko kateri koli kruh, najboljši pa je prav ajdov kruh z orehi.

Uporabiš lahko spasirano skuto ali nespasirano.

Namesto limete lahko uporabiš tudi limono.

Vse sestavine lahko pripraviš vnaprej in jih ločeno hraniš v hladilniku, nato pa sendviče sestaviš in postrežeš.

V skutin namaz lahko daš tudi malo limetine lupinice.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.