Poletni sendvički s skuto, rukolo in breskvami

, 28. Aug 2018 | No Comments

Poleti, ko so temperature visoke in dolgotrajno kuhanje ne pride v poštev, so sendvički fenomenalna izbira. A nikar se ne zadovolji le s poznanimi kombinacijami. Te lahko počakajo! Privošči si neverjetno okusne, pisane in enostavne sendvičke! Za lažjo predstavo, kako jih pripraviti, si poglej tudi video priprave.

Jap, sendvički so pravi rešitelji v dneh, ko ni ne časa, ne energije, ne volje za kuhanje. Ko je vroče, ko se ti ne da, ko doma nimaš nič drugega kot nekaj kruha, neko pozabljeno skuto, sladke breskve in nekaj rukole. Da, danes bomo dobro jedli.

V zbirki imam že veliko odličnih receptov za sendvičke, ki niso le kruh, salama in sir. Čeprav tudi to občasno prav paše!

Poglej si nekaj odličnih idej za pripravo raznolikih in nikoli dolgočasnih sendvičkov:

Še preden pa si pogledaš video priprave, pa še nekaj pomembnih informacij glede današnjega recepta:

  • Uporabiš lahko kateri koli kruh, najboljši pa je prav ajdov kruh z orehi.
  • Uporabiš lahko spasirano skuto ali nespasirano.
  • Namesto limete lahko uporabiš tudi limono.
  • Vse sestavine lahko pripraviš vnaprej in jih ločeno hraniš v hladilniku, nato pa sendviče sestaviš in postrežeš.
  • V skutin namaz lahko daš tudi malo limetine lupinice.

Sedaj pa si brž poglej video pripravo sendvičkov. Čeprav, bodiva iskrena – priprava sendvičkov ni najbolj zapletena stvar na svetu.

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

SESTAVINE (za 2 osebi):

  • 4 kosi ajdovega kruha z orehi
  • 1 breskev
  • 1 velika pest rukole
  • 2 žlici skute
  • 1 limeta
  • sveža bazilika
  • sol
  • poper
  • olje
  • olupljene pistacije

PRIPRAVA

Kruhke naolji in popeci na suhi, po želji rebrasti, ponvi na obeh straneh.

Skuto, žličko sesekljane sveže bazilike, malo limetine lupinice, malo soli, popra in nekaj kapljic limetinega soka dobro zmešaj.

Breskev nareži na rezinice. Rukolo operi in osuši. V kozarcu dobro zmešaj 4 žlice olja, 3 žlice limetinega soka in malo soli in popra, nato pa s prelivom prelij rukolo in breskev.

Na popečene kruhke namaži skutin namaz. Na namaz razporedi rezine breskve in rukolo. Na vrh razporedi nekaj sesekljanih pistacij, malo popopraj in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply