Petminutni kruhki s skuto in češnjami

0 comments

Le pet minut potrebuješ za pripravo sladice, ki je boljša od marsikatere kupljene. Ti mali slastni kruhki, kjer kruh igra vlogo biskvita, skuta pa vlogo nadeva, spominjajo na češnjev cheesecake, so pa popolnoma naravni, osvežilni, hitro pripravljeni in slastni. Pripraviš jih en-dva-tri, na žalost pa tako hitro tudi poješ.

Pozor pozor: tudi slastni so tako zelo, kot so videti! Ker so pripravljeni s češnjami, je sedaj idealen čas, da jih pripraviš. Da bom fer … pripraviš jih lahko tudi sredi zime, če uporabiš zamrznjene češnje. Morda bodo malo manj sočne, dobre bodo pa vseeno.

Ok, da ti povem zgodbo, kako je do tega recepta prišlo. Nekega dne sva bila z Domnom lačna. Zaželela sva si nekaj sladkega. Kaj bi, sva si rekla? Palačinke se mi ni dalo peči. V trgovino se nama ni dalo. Da bi prižgala pečico in nekaj spekla, pa si tudi nisem predstavljala. Doma nisva imela ničesar sladkega, niti piškotov, ki bi bili super dodani k tejle kremi (kar sva jedla že vsaj milijonkrat v teh toplih dneh). Pa sem odprla hladilnik in videla skuto. Pa češnje, ki jih je Domen dobil od staršev. Pa še nekaj kruha sva imela. In ta-da! Nekaj minut kasneje je nastala ta sladica. In bila je TAKO dobra, da sem jo naredila še enkrat in jo pofotkala, sedaj pa jo delim s teboj.

Tale sladica je tako dobra, tako osvežujoča, da bi bila katastrofa, če je ne bi poskusil/a. Resnična katastrofa. Tega pa nočeva, ane? Poskusi jo no!

Priprava je hitra in enostavna.

Češnje izkočišči, jih potresi z rumovim sladkorjem in na hitro pokuhaj, da se malenkost zmehčajo. Popeci kruh in pripravi skutinovo kremo.

Nato kruhke sestavi.

Okrasi jih s popečenimi mandljevimi lističi in limonino lupinico ter takoj postrezi.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Petminutni kruhki s skuto in češnjami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 5 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Le pet minut potrebuješ za pripravo sladice, ki je boljša od marsikatere kupljene. Ti mali slastni kruhki, kjer kruh igra vlogo biskvita, skuta pa vlogo nadeva, spominjajo na češnjev cheesecake, so pa popolnoma naravni, osvežilni, hitro pripravljeni in slastni. Pripraviš jih en-dva-tri, na žalost pa tako hitro tudi poješ.


Ingredients

Scale

4 kosi (polnozrnatega ali ajdovega z orehi) kruha
200 g skute
1/2 žličke limonine lupinice
1 žlička Kotányi rumovega sladkorja – pol za češnje in pol za k skuti*
1 skodelica izkočiščenih češenj
popečeni mandljevi lističi (za okras)
1/2 limonine lupinice (za okras)
olje


Instructions

  1. Kruh: Kose kruha po eni strani pokapaj z oljem in popeci na rebrasti ponvi. Dodatnega olja ni treba dodajati.
  2. Češnje: Češnjam odstrani koščice in jih nareži na pol, potem pa jih stresi v ponev in jim dodaj rumov sladkor. Kuhljaj jih le toliko časa, da se češnje malenkost zmehčajo – ne delaj marmelade iz njih, le malo jih zmehčaj.
  3. Skuta: Skuto zmešaj z limonino lupinico in rumovim sladkorjem.
  4. Kruhki: Skuto namaži na popečen kruhek, nanjo razporedi zmehčane češnje, potem pa še okrasi z popečenimi mandljevimi lističi in limonino lupinico ter takoj postrezi.

Notes

To sladico lahko pripraviš pravzaprav čez vse leto, če uporabiš zamrznjene češnje. Morda bodo malo manj sočne, dobre bodo pa vseeno.

Uporabi kateri koli kruh.

* Če rumovega sladkorja ne najdeš, uporabi žličko ruma in 1/2 žličke sladkorja.

  • Prep Time: 5 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.