Sendviči s humusom, paradižnikom in avokadom

0 comments

Enostavnost vedno zmaga. Sploh, ko je za kuhanje premalo časa. Ti osvežilni, pisani in neverjetno hranilni sendviči so pripravljeni v parih minutah. Vzameš jih lahko tudi s seboj v službo, šolo ali na izlete. Prekrasni so!

Humus je čudovit premaz, ki se v hladilniku obrži dober teden – če zdrži toliko časa! Priprava humusa je resnično enostavna, lahko se igraš z okusi in vanj dodaš, kar želiš – pečene paprike, začimbe, dišavnice … Če res nimaš časa, si humus kar kupi.

Za pripravo resnično enostavnega sendviča z avokadom in paradižnikom potrebuješ resnično dobre sestavine. Avokado naj bo ravno prav dozoren in mehak, sicer bo sendvič boljši brez njega. Ker paradižnik poleg humusa v tem sendviču igra glavno vlogo, je ključno, da je dober. Sočen, sladek, dišeč in vsekakor najboljši, kar je lahko. Zato ta recept pripravi poleti, ko so paradižniki najboljši.

Preden si pogledaš, kako ta sendvič pripraviti, pa imam še nekaj idej za pripravo odličnih jedi z res pravimi paradižniki:

Sedaj pa si poglejva, kaj za pripravo sendviča potrebuješ.

Priprava ne bi mogla bit bolj enostavna. Na kruh namažeš humus, nanj daš kolute paradižnika in rezine avokada. Še malo popopraš in voila, sendvič je gotov!

Taaako dobro!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sendvič s humusom, paradižnikom in avokadom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 0 hours
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Enostavnost vedno zmaga. Sploh, ko je za kuhanje premalo časa. Ti osvežilni, pisani in neverjetno hranilni sendviči so pripravljeni v parih minutah. Vzameš jih lahko tudi s seboj v službo, šolo ali na izlete. Prekrasni so!


Ingredients

Scale

2 štručki ali 4 kosi (polnozrnatega) kruha
2 veliki žlici humusa
1 velik svež paradižnik ali 2 manjša
1/2 avokada
malo limoninega soka
poper
sol
bazilika (neobvezno)


Instructions

  1. Pripravi vse sestavine: Paradižnik nareži na tanjše kolute. Avokado nareži na rezinice, nato pa jih pokapaj z limoninim sokom in potresi s soljo.
  2. Sendvič sestavi: Na kruh namaži žlico humusa, nanj položi paradižnik in/ali avokadove rezinice ter sendvič popopraj.
  3. Postrezi: Po želji sendvič okrasi s svežo baziliko in postrezi.

Notes

Uporabiš lahko kateri koli kruh. Priporočam polnozrnatega.

Ker je tu tako malo sestavin je pomembno, da so kvalitetne. Sendvič bo odličen le s odličnim, svežim in sladkim paradižnikom ter lepo dozorelim avokadom. Če avokado ni ok, ga raje ne uporabi.

Za okras lahko uporabiš baziliko, ki jo nato natrgaj in tudi pojej.

Humus kupi že pripravljenega ali pa ga naredi doma.

  • Prep Time: 5 minut

 

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen septembra 2016, v avgustu 2019 pa sem fotografije osvežila po zaslugi ekipe Lušt.
Stara fotka recepta:

Sendvič s humusom, paradižnikom in avokadom

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.