Pica iz jajčevcev

, 6. Jun 2015 | No Comments

Pica iz jajčevcev

Te male pice so božanske! Sladka paradižnikova omaka, sveža bazilika in nežna mocarela na mehkem jajčevcu so idealna kombinacija okusov. Poleg postrezi z mehko solato z balzamičnim kisom in enostavno le uživaj.

Julia Child je že vedela, kaj dela, ko je scomprala ta recept! Okusi v tej pici so fenomenalni, jaz sem kar malo zaljubljena v te pice. <3

Poleg cvetačnih kroglic te pice najraje postrežem za predjed, ko imava obiske in vsi do sedaj so bili navdušeni. Najbrž to pomeni, da k nama prihajajo samo ljudje z res dobrim okusom. 😉

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 večji jajčevec
  • 3 sveži paradižniki
  • 3 žlice paradižnikove kaše
  • 5 strokov česna
  • 1 pest sveže bazilike
  • 1/2 žličke sladkorja (neobvezno, le izven sezone paradižnikov)
  • 1 velika mocarela
  • 1 žlica naribanega parmezana
  • sol
  • olivno olje
  • suh origano

PRIPRAVA

Jajčevec nareži na dvo-centimetrske rezine – vse rezine naj bodo približno enake debeline. Rezine položi na kuhinjsko brisačo, jih posoli in pusti, da izpustijo nekaj vode in s tem nekaj svoje grenkobe. Po 15-minutah rezine obrni in jih pusti še 15 minut. Po 15-ih minutah jih obriši s kuhinjsko brisačo, prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko, premaži z malo olivnega olja in potresi s suhim origanom. Peci jih približno 20 minut v pečici, ogreti na 190°C.

jajcevci5

Medtem, ko se rezine jajčevcev pečejo, v kozici segrej žlico olivnega olja in na segretem popeci sesekljan česen. Pazi, da se česen ne obarva, saj bo postal grenak. Ko se česen malenkost zmehča, v kozico dodaj na majhne koščke narezan paradižnik. V času, ko paradižnik ni najbol zrel in sladek (izven sezone) v kozico dodaj sladkor. Paradižnik še posoli in popopraj ter dodaj še velik ščepec origana. Paradižnik kuhaj še približno 10 minut, da se zmehča. Večkrat premešaj. Pred koncem kuhanja v kozico dodaj še 3 žlice paradižnikove kaše, da dobiš enotno sladko paradižnikovo omako.

Pica iz jajčevcev

Ko so rezine jajčevcev pečene – morajo se zmehčati, a ne preveč, obliko morajo še vedno obdržati – jih vzemi iz pečice. Na posamezne rezine razporedi nekaj paradižnikove omake, nanjo razporedi na rezinice narezano svežo baziliko, nanje pa naribano mocarelo, zmešano z naribanim parmezanom. Jajčevce prenesi nazaj v vročo pečico in peci toliko časa, da se mocarela stopi in malenkost popeče – okoli 5 minut.

Pica iz jajčevcev

Pečene pice serviraj na krožnike in postrezi.

Pica iz jajčevcev

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply