Piščanec v slastni paradižnikovi omaki s špinačo

0 comments

Piščanec v kremni paradižnikovi omaki s špinačo bo tvoj najljubši recept s piščancem. Le poskusit ga moraš! Piščanec in paradižnik skupaj tvorita fantastične okuse, k temu pa pripomorejo tudi maslo, česen in špinača. Postrezi ju le s kosom kruha ali pa s testeninami, rižem, kuskusom ali kvinojo.

Skrivnost odličnega piščanca v tem receptu je pravilno zaporedje priprave:

 1. Najprej pripravi piščanca. Piščančja prsa za 15 minut položi v toplo soljeno vodo. Potem ju operi pod tekočo mrzlo vodo in popivnaj s kuhinjsko brisačo. Piščanca dobro posoli in popopraj, potem pa z njim hop v ponev. Najprej piščanca na srednjem ognju popeci, potem pa nujno ogenj zmanjšaj in ponev pokrij, da se piščanec ne izsuši in da se skuha čez in čez. Surov piščanec je namreč lahko strupen! Ko se piščanec skuha čez in čez, ga še nekaj časa peci nepokritega, da dobi barvo, potem pa ga iz ponve odstrani in prihrani za kasneje.
 2. Nato pripravi paradižnikovo omako. Piščanca nato položi v omako skoraj čisto na koncu. V takem zaporedju dobiš sočnega piščanca in kremno omako.

Piščanca s paradižnikovo omako lahko serviraš s kosom kruha, če želiš, pa v omako umešaj kuhane testenine ali pa poleg postrezi s rižem, kuskusom ali kvinojo. Čisto odkrito ti povem, da je dovolj le kos dobrega kruha, s katerim pomažeš vso omako. Piščanec v omaki, kos kruha in skleda solate – popoln obrok!

Ta recept rada pripravim v času, ko je paradižnik v sezoni in resnično obožujem sladek okus Luštovih paradižnikov. Vendar pa to jed lahko pripraviš tudi izven sezone. Takrat uporabi pelate v konzervi – nikar pa ne uporabi predpripravljene paradižnikove omake, saj vsebuje čisto preveč dodatnih bedarij ter sladkorja in soli. Omako pripravi raje doma, s svežimi sestavinami, saj imaš le tako nadzor nad tem, kaj ješ.

Priprava res ni komplicirana, potrebuješ pa dobre paradižnike.

Najprej pripravi piščanca, nato pa odlično kremno paradižnikovo omako.

Piščanca nato samo še potunkaj v omako in uživaj od zadovoljstva!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z ekipo Lušt.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Piščanec v slastni paradižnikovi omaki s špinačo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 30 minut
 • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Piščanec v kremni paradižnikovi omaki s špinačo bo tvoj najljubši recept s piščancem. Le poskusit ga moraš! Piščanec in paradižnik skupaj tvorita fantastične okuse, k temu pa pripomorejo tudi maslo, česen in špinača. Postrezi ju le s kosom kruha ali pa s testeninami, rižem, kuskusom ali kvinojo.


Ingredients

Scale

1 par piščančjih prsi
sol
poper
olje
približno 5 paradižnikov (izven sezone 1 konzerva pelatov)
2 stroka česna
1 košček masla
1 pest sveže špinače
1 vejica bazilike


Instructions

 1. Predpriprava piščanca: Da bodo piščančja prsa mehka in ne izsušena, kar se s prsmi velikokrat zgodi, ju najprej vsaj 15 minut namakaj v topli soljeni vodi. Potem prsa splakni pod tekočo hladno vodo in obriši s papirnato brisačo.
 2. Piščanec: Piščančja prsa na obeh straneh posoli in popopraj. V ponvi segrej nekaj olja, potem pa piščanca počasi popeci na obeh straneh. Ko dobi barvo, ponev pokrij in zmanjšaj ogenj, da se prsa skuhajo/spečejo čez in čez. Ko so prsa pečena, ponev odkrij in ju peci še nekaj minut, da dobijo lepo barvo. Pečena prsa prenesi na krožnik in prihrani za kasneje.
 3. Omaka: V isto ponev stresi narezan paradižnik in ga kuhlaj toliko časa, da se razpusti in zmehča. Dodaj sesekljan česen in maslo in kuhaj še naprej, da dobiš kremasto omako. Omako posoli in popopraj. V omako umešaj še špinačo in baziliko ter premešaj, da špinača oveni. V omako položi piščančja prsa in kuhaj še nekaj minut, da se piščanec pogreje in naveže okusov, vmes lahko prsa še enkrat obrneš. Omako poskusi in dosoli in dopopraj, če je potrebno.
 4. Serviraj: Piščanca serviraj in postrezi s kruhom, testeninami ali katero koli drugo prilogo po izbiri.

Notes

Ko je v sezoni uporabi sveži paradižnik, zunaj sezone pa kar pelate iz konzerve.

Lahko uporabiš tudi zamrznjeno špinačo.

Če sveže bazilike nimaš, dodaj malo sušene skupaj z maslom.

 • Prep Time: 15 minut
 • Cook Time: 15 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.