Tile kruhki so čudovito osvežujoči, primerni prav za vroče poletne dni. Pripraviš jih zelo hitro, potrebuješ le pet minut za pripravo avokadovega namaza in minutko za pripravo kumaričinih rezin. Kruhke na koncu okrasi s sezamovimi semeni in sveže mletim poprom.
Veš, kaj me zadnje čase navdušuje? Vsaj kar se tiče področja hrane? Bruskete in kruhki. V Sloveniji smo navdušeni predvsem nad mnogimi hladnimi narezki, paštetami in namazi, kot so marmelade in čokoladni namazi, a možnosti je še mnogo mnogo več!
Na kruhke, pa naj bodo popečeni ali ne, se da položiti ogromno različne sveže zelenjave in namazov. In kaj je najboljše? Dela je zelo malo, kruhki pa še tako zelo lepo izgledajo. Prava hrana, ki navduši!
Kruhki v današnjem receptu so prava mala poslastica, pa tako lepi so! Če morda še ne veš, kumara in avokado sta prava mala ljubčka, odlično gresta skupaj. Namaz sem pripravila z limetinim sokom, ki je nežnejši od limoninega, vendar ga lahko pripraviš tudi z limoninim sokom, odločitev je tvoja.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 6 kosov (ajdovega kruha)
- 1/2 avokada
- 1 manjša sveža kumara
- limetin sok
- sol
- poper
- sezamova semena
PRIPRAVA
Avokadovo mesto prenesi v skodelico in zmešaj z eno ali dvema žličkama limetinega soka – odvisno od velikosti avokada, s soljo in poprom ter pretlači kar z vilico. Kruhke namaži z namazom.
Na namazane kruhke položi na tanko narezane rezinice kumare, popopraj in potresi s sezamovimi semeni ter postrezi.