Ok, priznam, tudi meni se včasih ne da kuhat. In seveda pridejo tudi dnevi, ko nimam časa za kuhanje. A želodček se na to ne ozira! Vedno si želi odlične in zdrave hrane. Ti sendvički, pripravljeni s super sestavinami iz Lidl Slovenija so super v takih primerih, so odlični, zdravi in pripravljeni v parih minutah! Njam!
Fižolov namaz? Hmmm. Naslov tega recepta ne obeta ravno, a?! 😀 Prosim te, zaupaj mi. 🙂 Ko fižol zmiksaš, ga malo začiniš in osvežiš z limoninim sokom, dobiš super fin in osvežujoč namaz.
Če želiš bolj mazljiv namaz, dodaj več limoninega soka in še malo olivnega olja. Fižol spasiraj v bolj ali manj gladek namaz – če se ti zdi tekstura fižola zoprna, vse kar pogumno spasiraj v gladko zmes. Če ti je pekoča hrana všeč, v namaz kar pogumno stresi še nekaj čilija v prahu. Obe različici namaza, z ali brez čilija, sta dobri.
Sendvički so že sami odlični, obrok pa lahko osvežiš še z nekaj sveže zelenjave. Poleti, ko je paradižnik tistega pravega okusa, ga nareži na tanke rezinice in dodaj v sendvič, čez leto pa poleg postreži s češnjevimi paradižniki. Če pa se počutiš res noro avanturistično, pa lahko v sendvičke vtakneš tudi rezinice sveže kumare.
V predlaganem receptu se nahajajo tudi tanke rezinice rdeče čebule, če pa ti okus surove čebule ni všeč, je enostavno ne dodajaj, sendvički bod vseeno odlični.
Z veseljem ti povem, da je tale recept narejen v sodelovanju z Lidl Slovenija. Vse sestavine, ki sem jih uporabila v tem receptu, sem dobila v njihovi trgovini in moram ti povedat, da so odlične. Naj končam še z: Lidl Slovenija, hvala. 🙂
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 1 avokado (narezan na tanke rezinice)
- 4 polnozrnati hlebčki
- 1 velika pest rukole
- 1 pločevinka belega fižola
- 1 limona
- 1/2 rdeče čebule (narezana na tanke rezinice)
- 1 žlička olivnega olja
- 1/4 žličke soli
- 1/4 žličke popra
PRIPRAVA
Fižol dobro splakni pod mrzlo vodo. Naribaj žličko limonine lupine. Fižol, limonino lupinico, olje, žlico limoninega soka, malo soli in malo popra dobro zmiksaj v gladek pire.
Avokado zareži na pol, primi obe polovički in ju zavrti v nasprotno stran, da se razpolovita. Polovičko avokada zareži na tanke rezinice, potem pa z žlico izdolbi. Rezinice avokada pokapaj z žličko limoninega soka ter jih malo posoli in popopraj.
Hlebčke nareži na polovico. Spodnji del namaži s fižolovim namazom, obloži z rukolo, nanjo položi avokado in rezinice čebule ter pokrij z drugo polovico hlebčka.
Hlebčke postrezi s češnjevimi paradižniki.
Sendvičke nareži na polovice in postrezi.