Lahek in okusen sendvič lahko pripraviš kjer koli, tudi v službi. S seboj le prinesi sestavine in ga sestavi. Zaradi svežine paradižnika ni potrebe po dodatni omaki, če želiš, pa lahko spodnji del kruha vseeno namažeš z namazom iz kisle smetane ali skute.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 8 rezin polnozrnatega toasta
- 1 paradižnik
- 4 listi zelene solate
- 1/2 sveže kumare
- 1 večja ali 2 manjši konzervi tunini
- 4 rezine sira
- 4 žlice kisle smetane ali puste skute (neobvezno)
- 2 vejici drobnjaka (neobvezno)
PRIPRAVA
V manjši skodelici zmešaj kislo smetano in drobnjak. Potem pa pripravi še vse ostale sestavine. Liste solate operi in osuši. Kumaro nareži na rezinice. Sir nareži na kockice. Paradižnik pa na kolute. Tunino vzemi iz konzerve.
Ko imaš vse sestavine pripravljene, začni s sestavljanjem sendviča. Kruh namaži z namazom, nanj razporedi solato, nadaljuj s paradižnikom in sirom …
… ter nadaljuj s tunino in rezinami sveže kumare. Na vrh daj preostale kose kruha in postrezi.