Description
Pečen ananas, mehak in dišeč in neverjetno slasten, bo prava zvezda na tvojem naslednjem pikniku ali praznovanju. Poleg postrezi še s sladoledom in navduši čisto vse.
Ingredients
Sestavine za medeno omako:
4 žlice medu
1 žlicq olivnega olja
2 žlici limetinega soka
1 večji ščepec cimeta
2 žlički vanilijeve esence
Ostale sestavine:
1 svež ananas
Instructions
- Pripravi omako in ananas: Vse sestavine za omako daj v skodelico in dobro premešaj. Olupljen ananas nareži na centimetrske rezine.
- Speci ga, lepotca!: Gril ponev zelo dobro segrej. Ananasove rezine na obeh straneh premaži z medeno omako in prenesi na žar ponev. Po približno štirih minutah (toliko časa, da se ananas segreje in malenkost zmehča) rezine obrni in popeci še na drugi strani.
- Navduši: Popečene rezine prenesi na krožnik, pokapaj s preostalo omako in postrezi. Če želiš še dodatno navdušiti, rezinam ananasa dodaj še sladoled.
Notes
Ananas je zrel, če mu lahko z lahkoto izvlečeš list.
Ta poslastica bo še boljša, če z njo postrežeš še s sladoledom.
Ananas lahko popečeš na gril ponvi ali pa na žaru. Super bo tudi pečen na ponvi, le sledi žara bodo manjkale.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 15 minut