Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pečen ananas z medeno omako


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: vsaj 4 osebe 1x

Description

Pečen ananas, mehak in dišeč in neverjetno slasten, bo prava zvezda na tvojem naslednjem pikniku ali praznovanju. Poleg postrezi še s sladoledom in navduši čisto vse.


Ingredients

Scale

Sestavine za medeno omako:

4 žlice medu
1 žlicq olivnega olja
2 žlici limetinega soka
1 večji ščepec cimeta
2 žlički vanilijeve esence

Ostale sestavine:

1 svež ananas


Instructions

  1. Pripravi omako in ananas: Vse sestavine za omako daj v skodelico in dobro premešaj. Olupljen ananas nareži na centimetrske rezine.
  2. Speci ga, lepotca!: Gril ponev zelo dobro segrej. Ananasove rezine na obeh straneh premaži z medeno omako in prenesi na žar ponev. Po približno štirih minutah (toliko časa, da se ananas segreje in malenkost zmehča) rezine obrni in popeci še na drugi strani.
  3. Navduši: Popečene rezine prenesi na krožnik, pokapaj s preostalo omako in postrezi. Če želiš še dodatno navdušiti, rezinam ananasa dodaj še sladoled.

Notes

Ananas je zrel, če mu lahko z lahkoto izvlečeš list.

Ta poslastica bo še boljša, če z njo postrežeš še s sladoledom.

Ananas lahko popečeš na gril ponvi ali pa na žaru. Super bo tudi pečen na ponvi, le sledi žara bodo manjkale.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 15 minut