Pečen ananas z medeno omako

0 comments

Svež ananas je odličen, pečen ananas je pa še bolj. To poslastico moraš pripraviti na tvojem naslednjem pikniku ali praznovanju. Samo predstavljaj si, kako bodo vsi navdušeni! Za pripravo potrebuješ cimet, ki ananas osveži in med, ki ga naredi še slajšega. Če poleg postrežeš še s sladoledom, ti bodo hvaležni čisto vsi.

Saj veš, da vsako praznovanje potrebuje super sladico. Ko se ti na naslednjem ne bo dalo pripravljati zapletene sladice ali pa če se nanjo spomniš zadnji trenutek in ne želiš ponuditi le sladoleda, pripravi ta pečen ananas. Tvoji gosti bodo najprej presenečeni, nato pa popolnoma navdušeni. Najprej jih bo navdušila rumena barva ananasa, ki vsakega navduši, nato bodo presenečeni nad dišavami, na koncu pa bo slišati samo še mmmmm.

Za pripravo potrebuješ točno šest sestavin. Ananas, med, olivno olje, vanilijevo esenco, limonin/limetin sok in cimet. Če želiš še posebej navdušiti, pa še meto in vanilijev sladoled.

Priprava te sladice ne bi mogla biti bolj enostavna. Ananas olupiš, nato ga narežeš na rezine, pokapaš z medeno omako, ki jo lahko pripraviš tudi vnaprej in je narejena le tako, da skupaj zmešaš nekaj sestavin, nato pa popečeš na gril ponvi ali žaru.

Skoraj preveč enostavno glede na to, kakšni okusi so to!

Če želiš še posebej navdušiti, pa lahko vsakemu na rezino ananasa daš še kepico vanilijevega sladoleda, ki se bo na ananasu stopil in naredil še malo kremne omake. Aaaah, božansko!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pečen ananas z medeno omako


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: vsaj 4 osebe 1x

Description

Pečen ananas, mehak in dišeč in neverjetno slasten, bo prava zvezda na tvojem naslednjem pikniku ali praznovanju. Poleg postrezi še s sladoledom in navduši čisto vse.


Ingredients

Scale

Sestavine za medeno omako:

4 žlice medu
1 žlicq olivnega olja
2 žlici limetinega soka
1 večji ščepec cimeta
2 žlički vanilijeve esence

Ostale sestavine:

1 svež ananas


Instructions

  1. Pripravi omako in ananas: Vse sestavine za omako daj v skodelico in dobro premešaj. Olupljen ananas nareži na centimetrske rezine.
  2. Speci ga, lepotca!: Gril ponev zelo dobro segrej. Ananasove rezine na obeh straneh premaži z medeno omako in prenesi na žar ponev. Po približno štirih minutah (toliko časa, da se ananas segreje in malenkost zmehča) rezine obrni in popeci še na drugi strani.
  3. Navduši: Popečene rezine prenesi na krožnik, pokapaj s preostalo omako in postrezi. Če želiš še dodatno navdušiti, rezinam ananasa dodaj še sladoled.

Notes

Ananas je zrel, če mu lahko z lahkoto izvlečeš list.

Ta poslastica bo še boljša, če z njo postrežeš še s sladoledom.

Ananas lahko popečeš na gril ponvi ali pa na žaru. Super bo tudi pečen na ponvi, le sledi žara bodo manjkale.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 15 minut

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen avgusta 2015, v juniju 2019 pa sem posnela nove fotografije.
Stara fotka recepta:

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.