Description
Ti špageti se kopajo v božanski svilnati omaki, polni mehkih jajčevcev in samih fantastičnih začimb. Dodaten bonus: omaka je popolnoma veganska!
Ingredients
olivno olje
1 jajčevec
sol in poper po okusu
1 žlička mletega kumina (kumin, ne kumina)
1 žlica Kotányi gorčičnih semen
1 kos svežega ingverja
2 stroka česna
1 žlička čilijevih kosmičev (neobvezno)
1/2 (rjave) čebule
1 žlička Kotányi garam masale
2 žlici paradižnikove kaše ali 1 žlica paradižnikovega koncentrata
4 dcl kokosovega mleka
peteršilj za okras
Instructions
- Popeci jajčevec: V večji kozici segrej olje in na segretem prepraži na kocke narezan jajčevec. Malo ga posoli in popopraj. Ko se zmehča, popečene kocke prenesi v skodelico in prihrani za kasneje.
- Pripravi omako #1: V kozico daj še malo olja in na segretega stresi kumin in gorčična semena. Pozor, zaradi vročine bodo semena pokala, zato kozico raje pokrij. Praži 30 sekund, potem pa v kozico stresi nariban česen in nariban ingver ter čilijeve kosmiče in praži še 30 sekund.
- Pripravi omako #2: Nato v kozico stresi čebulo in jo praži približno minuto, da se malo zmehča, potem pa v kozico zlij kokosovo mleko in paradižnikovo kašo ter potresi z garam masalo. Ko tekočina zavre, v omako stresi kocke jajčevca in premešaj. Pokrij in kuhljaj toliko časa, da skuhaš špagete, približno 10 minut. Medtem, ko se špageti kuhajo, omako vmes enkrat premešaj.
- Omaka + špageti!: Omako poskusi in dosoli, če je potrebno. Vanjo umešaj skuhane špagete in nežno premešaj.
- Postrezi: Špagete serviraj na krožnik, jih okrasi s sesekljanim peteršiljem ter postrezi.
Notes
Uporabi katere koli špagete – priporočam polnozrnate, morda celo pirine polnozrnate (te jaz največkrat uporabim). Lahko pa uporabiš tudi katere koli druge testenine – priporočam fusile ali polžke.
Uporabi kokosovo mleko iz konzerve – v kozico kar stresi smetanov del in tekočino in ju nato med mešanjem združi, da dobiš kremasto omako. Lahko pa uporabiš tudi smetano za kuhanje ali še bolje smetano za stepanje.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 20 minut