Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Piščanec v slastni paradižnikovi omaki s špinačo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Piščanec v kremni paradižnikovi omaki s špinačo bo tvoj najljubši recept s piščancem. Le poskusit ga moraš! Piščanec in paradižnik skupaj tvorita fantastične okuse, k temu pa pripomorejo tudi maslo, česen in špinača. Postrezi ju le s kosom kruha ali pa s testeninami, rižem, kuskusom ali kvinojo.


Ingredients

Scale

1 par piščančjih prsi
sol
poper
olje
približno 5 paradižnikov (izven sezone 1 konzerva pelatov)
2 stroka česna
1 košček masla
1 pest sveže špinače
1 vejica bazilike


Instructions

  1. Predpriprava piščanca: Da bodo piščančja prsa mehka in ne izsušena, kar se s prsmi velikokrat zgodi, ju najprej vsaj 15 minut namakaj v topli soljeni vodi. Potem prsa splakni pod tekočo hladno vodo in obriši s papirnato brisačo.
  2. Piščanec: Piščančja prsa na obeh straneh posoli in popopraj. V ponvi segrej nekaj olja, potem pa piščanca počasi popeci na obeh straneh. Ko dobi barvo, ponev pokrij in zmanjšaj ogenj, da se prsa skuhajo/spečejo čez in čez. Ko so prsa pečena, ponev odkrij in ju peci še nekaj minut, da dobijo lepo barvo. Pečena prsa prenesi na krožnik in prihrani za kasneje.
  3. Omaka: V isto ponev stresi narezan paradižnik in ga kuhlaj toliko časa, da se razpusti in zmehča. Dodaj sesekljan česen in maslo in kuhaj še naprej, da dobiš kremasto omako. Omako posoli in popopraj. V omako umešaj še špinačo in baziliko ter premešaj, da špinača oveni. V omako položi piščančja prsa in kuhaj še nekaj minut, da se piščanec pogreje in naveže okusov, vmes lahko prsa še enkrat obrneš. Omako poskusi in dosoli in dopopraj, če je potrebno.
  4. Serviraj: Piščanca serviraj in postrezi s kruhom, testeninami ali katero koli drugo prilogo po izbiri.

Notes

Ko je v sezoni uporabi sveži paradižnik, zunaj sezone pa kar pelate iz konzerve.

Lahko uporabiš tudi zamrznjeno špinačo.

Če sveže bazilike nimaš, dodaj malo sušene skupaj z maslom.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 15 minut