Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Polenta s paradižnikovo omako in ocvrtimi jajčevci


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Veliko dobrega je na tem krožniku: polenta je kremasta in božanska, paradižnikova omaka je dišeča in osvežilna, jajčevci pa so zunaj hrustljavi in znotraj mehki. Res popolna in odlična kombinacija okusov, ki te bo popolnoma začarala.


Ingredients

Scale

Sestavine za kremno polento:

  • 150 g polente
  • približno 550 g vrele vode
  • 1 majhna pest parmezana
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlica olja

Sestavine za omako:

  • 1 konzerva sesekljanih pelatov
  • 2 stroka česna
  • 6 (črnih) oliv
  • 1/2 žličke origana
  • 1 košček masla
  • 1/2 žličke soli
  • poper
  • 1 žlička olja

Sestavine za ocvrte jajčevce:

  • 1 srednje velik jajčevec
  • 2 jajci
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice drobtin
  • 1/2 žličke origana
  • sol, poper
  • olje


Instructions

  1. Jajčevci: Jajčevce nareži na centimetrske rezine. Jajci razžvrkljaj in posoli ter popopraj. Drobtinam dodaj origano. Jajčevce spaniraj – vrstni red je moka, jajce, drobtine. Jajčevce pokapaj z oljem, potem pa speci na rešetki v pečici približno 30 minut na 190°c.
  2. Polenta: Vodo za polento posoli in zavri. Dodaj olje in počasi umešaj polento. Mešaj, da se polenta skuha, potem pa umešaj še nariban parmezan.
  3. Paradižnikova omaka: Na segretem olju najprej zmehčaj sesekljan česen, potem pa dodaj pelate, origano in narezane olive. Posoli, popopraj, dodaj maslo in zavri.
  4. Postrezi: Na krožnik serviraj najprej polento, potem ocvrte jajčevce in vse prelij z omako. Okrasi s parmezanom in baziliko in postrezi.

Notes

Pri pripravi polente pazi, da bo kremasta. Količina vode je odvisna od polente, zato vodo dodajaj postopoma; lahko je uporabiš tudi več od navedene količine.

Paradižnikovo omako lahko pripraviš s svežim paradižnikom ali tistim iz konzerve.

V skrajnem primeru svežo baziliko zamenjaj za suho.

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut