Description
Veliko dobrega je na tem krožniku: polenta je kremasta in božanska, paradižnikova omaka je dišeča in osvežilna, jajčevci pa so zunaj hrustljavi in znotraj mehki. Res popolna in odlična kombinacija okusov, ki te bo popolnoma začarala.
Ingredients
Sestavine za kremno polento:
- 150 g polente
- približno 550 g vrele vode
- 1 majhna pest parmezana
- 1/2 žličke soli
- 1 žlica olja
Sestavine za omako:
- 1 konzerva sesekljanih pelatov
- 2 stroka česna
- 6 (črnih) oliv
- 1/2 žličke origana
- 1 košček masla
- 1/2 žličke soli
- poper
- 1 žlička olja
Sestavine za ocvrte jajčevce:
- 1 srednje velik jajčevec
- 2 jajci
- 3 žlice moke
- 3 žlice drobtin
- 1/2 žličke origana
- sol, poper
- olje
Instructions
- Jajčevci: Jajčevce nareži na centimetrske rezine. Jajci razžvrkljaj in posoli ter popopraj. Drobtinam dodaj origano. Jajčevce spaniraj – vrstni red je moka, jajce, drobtine. Jajčevce pokapaj z oljem, potem pa speci na rešetki v pečici približno 30 minut na 190°c.
- Polenta: Vodo za polento posoli in zavri. Dodaj olje in počasi umešaj polento. Mešaj, da se polenta skuha, potem pa umešaj še nariban parmezan.
- Paradižnikova omaka: Na segretem olju najprej zmehčaj sesekljan česen, potem pa dodaj pelate, origano in narezane olive. Posoli, popopraj, dodaj maslo in zavri.
- Postrezi: Na krožnik serviraj najprej polento, potem ocvrte jajčevce in vse prelij z omako. Okrasi s parmezanom in baziliko in postrezi.
Notes
Pri pripravi polente pazi, da bo kremasta. Količina vode je odvisna od polente, zato vodo dodajaj postopoma; lahko je uporabiš tudi več od navedene količine.
Paradižnikovo omako lahko pripraviš s svežim paradižnikom ali tistim iz konzerve.
V skrajnem primeru svežo baziliko zamenjaj za suho.
Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.
- Prep Time: 10 minut
- Cook Time: 20 minut