Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Poletna solata s piščancem, rukolo, češnjevci in sadjem


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Kakšne barve, kakšni okusi! V tej solati poleg zelenja (rukola), dodatne zelenjave (paradižnik, čebula) in proteinov (piščanec, mocarela) najdeš še sadje. Breskve in borovnice solato osvežijo, dodajo malenkost sladkobno noto in skupaj z gorčičnim prelivom solato resnično nadgradijo. Brez dvoma te bo ta solata navdušila, ker je prava poletna poslastica!


Ingredients

Scale

Sestavine za preliv:

  • 4 žlice (olivnega) olja
  • 4 žlice balzamičnega kisa (lahko tudi vinski kis)
  • 1 zvrhana žlička gorčice
  • 1/4 žličke soli
  • 1 ščepec popra

Sestavine za piščanca:

Ostale sestavine:

  • 2 breskvi (ali nektarini)
  • 1/2 žličke medu (ni potrebno, če so breskve res sladke)
  • 2 veliki pesti rukole (ali druge zelene solate, motovilca, radiča, špinače …)
  • 1 skodelica češnjevih paradižnikov
  • 1 pest borovnic
  • 8 mini mocarelic (ali nekaj mehkega kozjega sira ali nekaj naribanega parmezana)
  • 1 košček (rdeče) čebule (ali mlade čebule, šalotke ali pora)
  • 2 žlici sončničnih semen (ali bučnih semen ali indijskih oreščkov)
  • nekaj listkov sveže bazilike


Instructions

  1. Breskve: Breskve nareži na rezinice, pokapaj z žličko balzamičnega kisa in medom ter premešaj in pusti, da se malo marinirajo.
  2. Priprava mesa: Piščančje mini fileje pokapaj z dvema žlicama olja, dodaj sušeno baziliko in sušen origano, sol in poper ter premešaj in pusti počivati nekaj minut – pol ure je idealno.
  3. Preliv: Vse sestavine za preliv zmešaj skupaj v kremni preliv.
  4. Zelenjava: Rukolo operi in osuši. Češnjeve paradižnike nareži na polovičke. Čebulo nareži na tanke kolute. Umij in osuši še borovnice.
  5. Peka mesa: Na segreti žlici olja počasi popeci mini piščančje fileje. Peci jih približno 4 minute na stran. Ko so fileji popečeni, jih zalij z 2 žlicama vode, nato ponev pokrij. Po dveh minutah ponev odkrij in pusti, da se odvečna voda pokuha, vmes fileje obrni. Pečene fileje odstrani s ponve in pokrij z alu folijo za pet minut, da se meso spočije.
  6. Solata: Rukolo položi na krožnik ali v skledico, dodaj češnjeve paradižnike, borovnice, čebulo, breskve, sončnična semena, narezano meso in natrgane mocarelice ter pokapaj s prelivom. Nežno premešaj.
  7. Postrežba: Solato po želji okrasi s svežo baziliko in takoj postrezi.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.

  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 15