Description
Kakšne barve, kakšni okusi! V tej solati poleg zelenja (rukola), dodatne zelenjave (paradižnik, čebula) in proteinov (piščanec, mocarela) najdeš še sadje. Breskve in borovnice solato osvežijo, dodajo malenkost sladkobno noto in skupaj z gorčičnim prelivom solato resnično nadgradijo. Brez dvoma te bo ta solata navdušila, ker je prava poletna poslastica!
Ingredients
Scale
Sestavine za preliv:
- 4 žlice (olivnega) olja
- 4 žlice balzamičnega kisa (lahko tudi vinski kis)
- 1 zvrhana žlička gorčice
- 1/4 žličke soli
- 1 ščepec popra
Sestavine za piščanca:
- 3 žlice (olivnega) olja
- 250 g mini piščančjih filejev Natur Premium Perutnine Ptuj
- 1/2 žličke sušene bazilike
- 1/2 žličke sušenega origana
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
Ostale sestavine:
- 2 breskvi (ali nektarini)
- 1/2 žličke medu (ni potrebno, če so breskve res sladke)
- 2 veliki pesti rukole (ali druge zelene solate, motovilca, radiča, špinače …)
- 1 skodelica češnjevih paradižnikov
- 1 pest borovnic
- 8 mini mocarelic (ali nekaj mehkega kozjega sira ali nekaj naribanega parmezana)
- 1 košček (rdeče) čebule (ali mlade čebule, šalotke ali pora)
- 2 žlici sončničnih semen (ali bučnih semen ali indijskih oreščkov)
- nekaj listkov sveže bazilike
Instructions
- Breskve: Breskve nareži na rezinice, pokapaj z žličko balzamičnega kisa in medom ter premešaj in pusti, da se malo marinirajo.
- Priprava mesa: Piščančje mini fileje pokapaj z dvema žlicama olja, dodaj sušeno baziliko in sušen origano, sol in poper ter premešaj in pusti počivati nekaj minut – pol ure je idealno.
- Preliv: Vse sestavine za preliv zmešaj skupaj v kremni preliv.
- Zelenjava: Rukolo operi in osuši. Češnjeve paradižnike nareži na polovičke. Čebulo nareži na tanke kolute. Umij in osuši še borovnice.
- Peka mesa: Na segreti žlici olja počasi popeci mini piščančje fileje. Peci jih približno 4 minute na stran. Ko so fileji popečeni, jih zalij z 2 žlicama vode, nato ponev pokrij. Po dveh minutah ponev odkrij in pusti, da se odvečna voda pokuha, vmes fileje obrni. Pečene fileje odstrani s ponve in pokrij z alu folijo za pet minut, da se meso spočije.
- Solata: Rukolo položi na krožnik ali v skledico, dodaj češnjeve paradižnike, borovnice, čebulo, breskve, sončnična semena, narezano meso in natrgane mocarelice ter pokapaj s prelivom. Nežno premešaj.
- Postrežba: Solato po želji okrasi s svežo baziliko in takoj postrezi.
Notes
Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.
- Prep Time: 15
- Cook Time: 15