Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sendvič s pečeno zelenjavo in namazom iz sončničnih semen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 40 minut + 1 ura za namakanje semen
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

To je 100% veganski, neverjetno okusen in res nenavaden sendvič, ki ga moraš poskusiti. Odlični pečeni zelenjavi družbo dela polnozrnat kruh in namaz iz sončničnih semen, ki je pravo malo kulinarično odkritje in je presenetljivo čudovit. Ta sendič te bo navdušil!


Ingredients

Scale

Sestavine za sončnični namaz:

  • 70 g sončničnih semen
  • 1,2 dcl vode
  • 1/2 žličke limonine lupinice
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1/2 žličke mlete paprike
  • 1 ščepec kajenskega popra (neobvezno)
  • 1/4 žličke mletega česna

Sestavine za pečeno zelenjavo:

  • 3 korenji
  • 2 zeleni bučki
  • 1 žlička kumina (neobvezno)
  • sol
  • poper
  • olje

Ostale sestavine:

  • 1/2 sveže kumare
  • 1 pest rukole
  • 1 polnozrnat hlebček oz. 4 rezine kruha


Instructions

  1. Namaz: Sončnična semena eno uro namakaj v vodi. Namočena semena skupaj z vodo, limonino lupinico in limoninim sokom, mleto papriko in česnom, kajenskim in črnim poprom in ½ žličke soli zmiksaj v gladek namaz.
  2. Pečena zelenjava: Korenje in bučko nareži na palčke, jih pokapaj z oljem, posoli in popopraj ter po želji potresi z mletim kuminom ter položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Peci v pečici, ogreti na 200°C, približno 30 minut, da se zelenjava zmehča.
  3. Ostale sestavine: Kumaro nareži na rezinice, rukolo pa dobro operi in osuši. Kruh nareži na rezine.
  4. Sendvič sestavi: Vse rezine kruha namaži z namazom, dve obloži s pečeno zelenjavo, dodaj rukolo in kumaro in pokrij z drugima dvema rezinama. Sendviča nareži na pol in postrezi.

Notes

Sendvič lahko pripraviš s tebi ljubo zelenjavo, izbiro prilagodi sezoni. Uporabi bučke in/ali korenje, lahko pa tudi papriko, bučo …

Namesto rukole pa lahko uporabiš tudi mlado špinačo ali pa drugo mehkejšo solato po izbiri.

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 30 minut