Sendvič s pečeno zelenjavo in namazom iz sončničnih semen

0 comments

To je 100% veganski, neverjetno okusen in res nenavaden sendvič, ki ga moraš poskusiti. Odlični pečeni zelenjavi družbo dela polnozrnat kruh in namaz iz sončničnih semen, ki je pravo malo kulinarično odkritje in je presenetljivo čudovit. Ta sendič te bo navdušil!

Ja, namaze lahko pripraviš z vsemi možnimi oreščki in s semeni, tudi s sončničnimi. Za bolj kremast namaz uporabi močan mikser, zelo pa pomaga tudi namakanje semen. Da bo namaz okusen, pa moraš vseeno dodati nekaj pomočnikov: nekaj kislega, pa nekaj začimb in nekaj tekočine. Potem pa le miks miks miks in namaz bo pripravljen.

Sendvič lahko pripraviš s tebi ljubo zelenjavo. Uporabi bučke in/ali korenje, lahko pa tudi papriko, bučo … Izbiro zelenjave seveda prilagodi tudi sezoni. Zadnje čase sem navdušena nad korenjem in ne morem se ga najesti, tako je dober! Pečeno korenje je mehko, malo sladko in tako okusno.

Za pripravo sendviča sem tokrat uporabila rukolo, namesto rukole pa lahko uporabiš tudi mlado špinačo ali pa drugo mehkejšo solato po izbiri.

Preden pogledava, kako se ta čudovit sendvič pripravi, pa še nekaj receptov za odlične sendviče:

Priprava tega sendviča je enostavna, čeprav zahteva malo več časa.

Najprej z namočinimi sončničnimi semeni pripravi preliv ter speci zelenjavo.

  

Nato sestavi sendvič. Obogati ga s svežo zelenjavo – rukola in kumara sta odlični izbiri.

Mmm, kako je dober!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sendvič s pečeno zelenjavo in namazom iz sončničnih semen


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 30 minut
  • Total Time: 40 minut + 1 ura za namakanje semen
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

To je 100% veganski, neverjetno okusen in res nenavaden sendvič, ki ga moraš poskusiti. Odlični pečeni zelenjavi družbo dela polnozrnat kruh in namaz iz sončničnih semen, ki je pravo malo kulinarično odkritje in je presenetljivo čudovit. Ta sendič te bo navdušil!


Ingredients

Scale

Sestavine za sončnični namaz:

  • 70 g sončničnih semen
  • 1,2 dcl vode
  • 1/2 žličke limonine lupinice
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1/2 žličke mlete paprike
  • 1 ščepec kajenskega popra (neobvezno)
  • 1/4 žličke mletega česna

Sestavine za pečeno zelenjavo:

  • 3 korenji
  • 2 zeleni bučki
  • 1 žlička kumina (neobvezno)
  • sol
  • poper
  • olje

Ostale sestavine:

  • 1/2 sveže kumare
  • 1 pest rukole
  • 1 polnozrnat hlebček oz. 4 rezine kruha

Instructions

  1. Namaz: Sončnična semena eno uro namakaj v vodi. Namočena semena skupaj z vodo, limonino lupinico in limoninim sokom, mleto papriko in česnom, kajenskim in črnim poprom in ½ žličke soli zmiksaj v gladek namaz.
  2. Pečena zelenjava: Korenje in bučko nareži na palčke, jih pokapaj z oljem, posoli in popopraj ter po želji potresi z mletim kuminom ter položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Peci v pečici, ogreti na 200°C, približno 30 minut, da se zelenjava zmehča.
  3. Ostale sestavine: Kumaro nareži na rezinice, rukolo pa dobro operi in osuši. Kruh nareži na rezine.
  4. Sendvič sestavi: Vse rezine kruha namaži z namazom, dve obloži s pečeno zelenjavo, dodaj rukolo in kumaro in pokrij z drugima dvema rezinama. Sendviča nareži na pol in postrezi.

Notes

Sendvič lahko pripraviš s tebi ljubo zelenjavo, izbiro prilagodi sezoni. Uporabi bučke in/ali korenje, lahko pa tudi papriko, bučo …

Namesto rukole pa lahko uporabiš tudi mlado špinačo ali pa drugo mehkejšo solato po izbiri.

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.