Polnozrnati sendviči z zelenjavo in namazom iz sončničnih semen

, 4. Apr 2017 | No Comments

Popolnoma veganski, 100% okusen in čisto drugačen sendvič! Takšnega sendviča zagotovo še nisi jedel/a. Super dobri pečeni zelenjavi družbo dela polnozrnat kruh in namaz iz sončničnih semen. Opa, namaz iz sončničnih semen. Je to sploh možno?

Je. Namaze lahko pripraviš iz vseh možnih oreščkov in semen, tudi iz sončničnih semen. Za bolj kremast namaz uporabi močan mikser, zelo pa pomaga tudi namakanje semen. Da bo namaz okusen, pa moraš vseeno dodat nekaj pomočnikov: nekaj kislega, pa nekaj začimb in nekaj tekočine. Potem pa le miks miks miks in namaz bo pripravljen.

Sendvič lahko pripraviš tudi le s pečenim korenjem ali le s pečeno bučko. Izbiro zelenjave seveda prilagodi stanju v hladilniku in okusu. Jaz imam zadnje čase čudovito avanturo s pečenim korenjem in kar ne morem se ga najesti. Tako mi pašeeee! Nič čudnega, če je pa pečeno fantastično. Mehko, malo sladko in tako super okusno. Obožujem ga v sendvičih (rezultat je ta recept, ki ga bereš), na solati, pa kot prilogo … Mah, paše na vse!

Za pripravo sendviča sem tokrat uporabila rukolo, namesto rukole pa lahko uporabiš tudi mlado špinačo ali pa drugo mehkejšo solato po lastni izbiri.

Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

SESTAVINE (za 4 osebe)

  • 70 g sončničnih semen
  • 1,2 dcl vode
  • 1/2 žličke limonine lupinice
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1/2 žličke mlete paprike
  • 1 ščepec kajenskega popra (neobvezno)
  • 1/4 žličke mletega česna
  • 3 korenji
  • 2 zeleni bučki
  • 1/2 sveže kumare
  • 1 limona
  • 1 pest rukole
  • 1 polnozrnat hlebček
  • 1 žlička kumina (neobvezno)
  • sol
  • poper
  • olje

PRIPRAVA

Sončnična semena 1 uro namakaj v vodi.

Namočena semena skupaj z vodo, limonino lupinico in limoninim sokom, mleto papriko in česnom, kajenskim in črnim poprom in ½ žličke soli …

… zmiksaj v gladek namaz.

Korenje in bučko nareži na palčke, posoli in popopraj ter po želji potresi z mletim kuminom, pokapaj z oljem in peci 30 minut na pekaču, obloženem s papirjem za peko na 200°C.

Kumaro nareži na rezinice, rukolo pa dobro operi in osuši. Kruh nareži na rezini, na obe namaži nekaj namaza, obloži s pečeno zelenjavo, dodaj rukolo in kumaro …

… in združi. Nareži na pol in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply