Description
Odlični zvitki, polni zelenjave in tunino-avokadovega nadeva so popolni za na pot. Pripraviš jih doma, zaviješ v prozorno folijo in s seboj odneseš kamor koli. V službo, šolo, na piknik, na plažo … kamor koli! Ne le, da so odličnega okusa, so še zdravi, ljubki – poglej si no te barve! – enostavni za pripravo, pa še zamrzneš jih lahko.
Ingredients
1 večja konzerva tunine
1 mlada čebula
1/2 avokada
nekaj listov zelene solate
1 korenje
1/2 sveže kumare
nekaj obratov Kotányi pisanega popra
nekaj obratov Kotányi čilija z morsko soljo
sol
1 žlica olivnega olja
2 veliki polnozrnati tortilji
svež peteršilj in (po želji še) meta
Instructions
- Pripravi sestavine: Tunino zelo dobro odcedi. Najboljše je, če uporabiš tunino v lastnem soku. Mlado čebulo nasekljaj, avokado pa razpolovi ter polovico nareži na kockice. Solato operi in osuši, kumaro in korenje pa nareži na ozke pravokotnike.
- Nadev: Tunino zmečkaj z vilico, potem pa dodaj še avokado, mlado čebulo, sesekljane dišavnice, čili, poper in olje. Če uporabiš tunino v olju, olja ni treba dodajati. Dobro premešaj, tudi avokado po želji bolj ali manj zmečkaj.
- Zvitki: Na krožnik položi tortilijo, jo obloži s solato, potem pa nanjo razporedi tunino zmes. Poleg položi kumaro in korenje in začni zavijati. Po dveh obratih konce spodvij na noter in tortiljo do konca zavij. Nareži jo na polovico in postrezi ali pa zavij v folijo in shrani za kasneje.
Notes
V hladilniku zdržijo nekaj dni, v zamrzovalniku pa kak mesec (zdržijo še več, a s časom izgubljajo na okusu).
Za nadev sem tokrat uporabila tunino in avokado ter mlado čebulo in nekaj začimb, lahko pa namesto mlade čebule uporabiš rdečo čebulo.
Uporabiš lahko tudi drugo izbrano zelenjavo – dodaj rdeče ali belo zelje, redkvice, mlado špinačo …
Za pripravo teh zvitkov je najboljše, da uporabiš tunino v lastnem soku. Če uporabiš tunino v olju, potem jo moraš res dobro odcediti, da tvoji zvitki ne bodo preveč oljnati. Konzervo odpri na pol in obrni na glavo, da olje izteče, potem pa tunino še malo pritisni z vilico, da izteče se preostalo olje.
Da bodo zvitki najboljši, uporabi zrel avokado, ki bo čudovito kremast in se bo skupaj s tunino lepo zmečkal.
- Prep Time: 10 minut