Za na pot priročni tunini zvitki

0 comments

Odlični zvitki, polni zelenjave in tunino-avokadovega nadeva, so popolni za na pot. Pripraviš jih doma, zaviješ v prozorno folijo in s seboj odneseš kamor koli. V službo, šolo, na piknik, na plažo … kamor koli! Ne le, da so odličnega okusa, so še zdravi, ljubki – poglej si no te barve! – enostavni za pripravo, pa še zamrzneš jih lahko.

Bliža se september in z njim novo šolsko leto ter odhod nazaj v službo, šolo, faks. Ker med tednom časa za počasno kuhanje ne bo, so hitro pripravljene jedi rešitev za vse gurmane. Seveda pomanjkanje časa ne pomeni, da moramo jesti kaj slabše. Ker imam rada dobro hrano in največkrat ne maram komplicirati, obožujem hitro pripravljene jedi. Veliko jedi, ki jih lahko pripraviš zelo na hitro, je že v moji zbirki, preveri jih: deset-minutne jedi in trideset-minutne jedi. Če kuhaš pametno, če izbiraš prave sestavine, če imaš na voljo prave recepte, je življenje takoj lažje.

Za nadev sem tokrat uporabila tunino in avokado ter mlado čebulo in nekaj začimb, lahko pa namesto mlade čebule uporabiš rdečo čebulo. Uporabiš lahko tudi drugo izbrano zelenjavo – dodaj rdeče ali belo zelje, redkvice, mlado špinačo … Za pripravo teh zvitkov je najboljše, da uporabiš tunino v lastnem soku. Če uporabiš tunino v olju, potem jo moraš res dobro odcediti, da tvoji zvitki ne bodo preveč oljnati. Konzervo odpri na pol in obrni na glavo, da olje izteče, potem pa tunino še malo pritisni z vilico, da izteče se preostalo olje. Da bodo zvitki najboljši, uporabi zrel avokado, ki bo čudovito kremast in se bo skupaj s tunino lepo zmečkal.

V hladilniku zdržijo nekaj dni, v zamrzovalniku pa kak mesec (zdržijo več, a s časom izgublja na okusu).

Preden pogledava, kako se zvitki pripravijo, pa še nekaj idej za odlične jedi za na pot:

Še več idej za odlične jedi za s seboj najdi pod oznako Sebojke.

Priprava teh zvitkov je super enostavna.

Najprej pripravi nadev, nato tortilije sestavi in to je to. Enostavno! In tako dobro!

Tortilijo lahko zaviješ v folijo in shraniš za kasneje ali pa jo poješ takoj.

V hladilniku zdrži nekaj dni, v zamrzovalniku pa kak mesec.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Za na pot priročni tunini zvitki


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 10 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Odlični zvitki, polni zelenjave in tunino-avokadovega nadeva so popolni za na pot. Pripraviš jih doma, zaviješ v prozorno folijo in s seboj odneseš kamor koli. V službo, šolo, na piknik, na plažo … kamor koli! Ne le, da so odličnega okusa, so še zdravi, ljubki – poglej si no te barve! – enostavni za pripravo, pa še zamrzneš jih lahko.


Ingredients

Scale

1 večja konzerva tunine
1 mlada čebula
1/2 avokada
nekaj listov zelene solate
1 korenje
1/2 sveže kumare
nekaj obratov Kotányi pisanega popra
nekaj obratov Kotányi čilija z morsko soljo
sol
1 žlica olivnega olja
2 veliki polnozrnati tortilji
svež peteršilj in (po želji še) meta


Instructions

  1. Pripravi sestavine: Tunino zelo dobro odcedi. Najboljše je, če uporabiš tunino v lastnem soku. Mlado čebulo nasekljaj, avokado pa razpolovi ter polovico nareži na kockice. Solato operi in osuši, kumaro in korenje pa nareži na ozke pravokotnike.
  2. Nadev: Tunino zmečkaj z vilico, potem pa dodaj še avokado, mlado čebulo, sesekljane dišavnice, čili, poper in olje. Če uporabiš tunino v olju, olja ni treba dodajati. Dobro premešaj, tudi avokado po želji bolj ali manj zmečkaj.
  3. Zvitki: Na krožnik položi tortilijo, jo obloži s solato, potem pa nanjo razporedi tunino zmes. Poleg položi kumaro in korenje in začni zavijati. Po dveh obratih konce spodvij na noter in tortiljo do konca zavij. Nareži jo na polovico in postrezi ali pa zavij v folijo in shrani za kasneje.

Notes

V hladilniku zdržijo nekaj dni, v zamrzovalniku pa kak mesec (zdržijo še več, a s časom izgubljajo na okusu).

Za nadev sem tokrat uporabila tunino in avokado ter mlado čebulo in nekaj začimb, lahko pa namesto mlade čebule uporabiš rdečo čebulo.

Uporabiš lahko tudi drugo izbrano zelenjavo – dodaj rdeče ali belo zelje, redkvice, mlado špinačo …

Za pripravo teh zvitkov je najboljše, da uporabiš tunino v lastnem soku. Če uporabiš tunino v olju, potem jo moraš res dobro odcediti, da tvoji zvitki ne bodo preveč oljnati. Konzervo odpri na pol in obrni na glavo, da olje izteče, potem pa tunino še malo pritisni z vilico, da izteče se preostalo olje.

Da bodo zvitki najboljši, uporabi zrel avokado, ki bo čudovito kremast in se bo skupaj s tunino lepo zmečkal.

  • Prep Time: 10 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.