Poletni zavitki s humusom, popečenimi bučkami in feto

1 comment

Poletni zvitki odličnega okusa! Polnozrnato tortilijo namaži s kremastim humusom, nanj položi špinačo, popečeno bučko, feto in bučna semena ter uživaj. Fantastični so tudi za na pot!

V toplejših mesecih (in seveda poleti), ko za kosilo zaradi visokih temperatur težja in vroča hrana ne paše, niso odlične le solate, ampak tudi sendviči. Ker pa so sendviči lahko hitro preveč težki in radi obležijo v telesu in ga utrudijo, je nadvse odlična ideja, da sestavine, ki bi jih sicer dali na kruh, damo v tortilijo. Tortilija je v primerjavi s kruhom bolj priročna tudi zato, ker zaobjame vse sestavine in jih drži pod kontrolo. Saj veš, kako je s sendviči včasih – vse leti povsod!

Preden si pogledava, kako pripraviti današnje poletne zvitke, pa prilagam še nekaj luštnih receptov s tortilijami:

Pa pojdiva lepo po vrsti. Za pripravo današnjega recepta potrebuješ same kvalitetne sestavine, ki jih je res enostavno dobiti.

Potrebuješ:

  • tortilije: Najboljše so večje tortilije in tiste, pripravljene s polnozrnato moko.
  • humus: Uporabi kateri koli kremast humus, tokrat sem uporabila bučni Ribella Hummus.
  • zelenjavo: Odlične bodo popečene bučne rezine, ki so okusne tudi potem, ko se ohladijo.
  • sir: Uporabi kremast feta sir.
  • semena: Za nekaj hrustljavosti ne pozabi dodati bučnih semen.

Če želiš, lahko humus pripraviš kar doma po tem receptu, lahko pa ga tudi kupiš. Za razliko od nekaterih kupljenih humusov, je Ribella Hummus zelo svežega okusa in nikakor pust ali težak. Trenutno lahko Ribella Hummus v Sloveniji najdeš v vseh bolje založenih trgovinah Mercator, Spar, Tuš in Jager. Na voljo so trije okusi: krasičen, bučni in s šitake gobami v manjšem (80 g) in večjem pakiranju (200 g).

Priprava pa ne bi mogla bit enostavnejša. Na tortilijo namažeš humus, nanj položiš špinačo, popečeno bučko ter feto in bučna semena. Vse zaviješ in uživaš!

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (59 s)

Video je bil pripravljen  v sodelovanju z Ribella.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Poletni zavitki s humusom, popečenimi bučkami in feto


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 15 minut
  • Yield: 1 oseba 1x

Description

Poletni zvitki odličnega okusa! Polnozrnato tortilijo namaži s kremastim humusom, nanj položi špinačo, popečeno bučko, feto in bučna semena ter uživaj. Fantastični so tudi za na pot!


Ingredients

Scale

1/2 zelene bučke
(polnozrnata) tortilija
2 žlici bučnega Ribella Hummusa
1 pest sveže špinače
košček fete
1 žlica popečenih bučnih semen
olje, sol, poper


Instructions

  1. Pripravi popečene bučke: Bučko nareži na polovico, nato pa na rezine. V ponvi jih pokapaj z oljem, posoli in popopraj tej popeci na obeh straneh.
  2. Ostale sestavine: Svežo špinačo operi in osuši. Feto razdrobi s prsti.
  3. Zvitki!: Na tortilijo enakomerno namaži humus, nato nanj položi špinačo, popečene rezine bučke, feto in bučna semena. Tortilijo zavij.
  4. Postreži ali shrani: Tortilijo zavij v alu folijo ali papir in postrezi ali pa shrani za kasneje.

Notes

Uporabiš lahko humus katerega koli okusa, tudi čisto navadnega. Če imaš čas, si pripravi tudi domačega po tem receptu.

Najboljše so polnozrnate tortilije. Jaz uporabljam znamko Dijo, dobim pa jih v E’Leclercu.

Namesto špinače lahko uporabiš tudi zeleno solato, rukolo ali mešanico mlade solate.

Ker sem uporabila bučni humus, sem dodala tudi bučna semena. Ne glede na to, kateri humus uporabiš, uporabi katera koli semena ali oreščke.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 5 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

One Comment

  1. Odlično! Hvala za super recept. Fino smo se nabasali.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.