Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Poletni zavitki s humusom, popečenimi bučkami in feto


  • Author: Barbara
  • Total Time: 15 minut
  • Yield: 1 oseba 1x

Description

Poletni zvitki odličnega okusa! Polnozrnato tortilijo namaži s kremastim humusom, nanj položi špinačo, popečeno bučko, feto in bučna semena ter uživaj. Fantastični so tudi za na pot!


Ingredients

Scale

1/2 zelene bučke
(polnozrnata) tortilija
2 žlici bučnega Ribella Hummusa
1 pest sveže špinače
košček fete
1 žlica popečenih bučnih semen
olje, sol, poper


Instructions

  1. Pripravi popečene bučke: Bučko nareži na polovico, nato pa na rezine. V ponvi jih pokapaj z oljem, posoli in popopraj tej popeci na obeh straneh.
  2. Ostale sestavine: Svežo špinačo operi in osuši. Feto razdrobi s prsti.
  3. Zvitki!: Na tortilijo enakomerno namaži humus, nato nanj položi špinačo, popečene rezine bučke, feto in bučna semena. Tortilijo zavij.
  4. Postreži ali shrani: Tortilijo zavij v alu folijo ali papir in postrezi ali pa shrani za kasneje.

Notes

Uporabiš lahko humus katerega koli okusa, tudi čisto navadnega. Če imaš čas, si pripravi tudi domačega po tem receptu.

Najboljše so polnozrnate tortilije. Jaz uporabljam znamko Dijo, dobim pa jih v E’Leclercu.

Namesto špinače lahko uporabiš tudi zeleno solato, rukolo ali mešanico mlade solate.

Ker sem uporabila bučni humus, sem dodala tudi bučna semena. Ne glede na to, kateri humus uporabiš, uporabi katera koli semena ali oreščke.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 5 minut