Je cvetača sploh lahko dobra? Oh, ne le dobra, odlična! Poskusi te fantastične kroglice polne okusa. Poleg si privošči mešano solato z inčunovim prelivom ali pa jih pohrustaj kar same.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 300 g cvetače
- 1/4 (rdeče) paprike
- 1/2 (rdečega) svežega feferona (neobvezno)
- 1/2 (rjave) čebule
- 15 g parmezana
- 60 g sira
- 30 g drobtin
- 1 jajce
- 1 šopek peteršilja
- 1 žlička kajenskega popra (neobvezno)
- sol
- poper
PRIPRAVA
Cvetačo 3 minute kuhaj v vreli vodi. Oba sira naribaj, papriko, čebulo in feferon nasekljaj, jajce pa ubij in razžvrkljaj. Malenkost zmehčano cvetačo dobro odcedi in z nožem nasekljaj kar na kuhinjski deski ter prenesi v skledo. V skledo dodaj še vse preostale sestavine, …
… vzemi vilico ali tlačilko za krompir in vse skupaj zmečkaj v kompaktno maso – koščki naj bodo še malo vidni.
Roke si splakni z mrzlo vodo, z žlico vzemi malo mase in z mokrimi rokami oblikuj kroglice.
Kroglice prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko in peci 30 minut v pečici, ogreti na 200°C.
Vmes kroglice enkrat obrni.
Kroglice serviraj z mešano solato in uživaj.