Kremna veganska cvetačna juha

, 30. Jan 2019 | No Comments

Receptov za slastne juhe ni nikoli dovolj! Zato v svojo zbirko uvrsti tole kremno cvetačno juho, ki je hranljiva, slastna, enostavna za pripravit in še veganska povrhu. Juha je najboljša sveža in je idealna za pomakanje kruha.

Kako bi sploh lahko rekli ne tej čudoviti juhi?! Tako je dobra, tako je enostavna in tako zelo ti priporočam, da si jo pripraviš čim prej. Kako enostavna je za pripravit si lahko pogledaš v fotkah in pa v video receptu. Res je simpl!

Juha je tako dobra/boljša od navadnih cvetačnih zato, ker je pri pripravi uporabljen dodaten korak in sicer pečenje cvetače in česna. Je že res, da lahko ta korak izpustiš, a ti res polagam na srce, da ga narediš. Pečen česen, ki je mehak, dišeč in čisto nasprotje surovemu, naredi juho mnogo bolj bogato in mnogo boljšo. Zaupaj mi!

Preden pa pogledava, na kaj moraš pazit pri pripravi, pa se mi zdi pametno, da ti predstaviš še pet luštnih juh, ki jih moraš poskusit.

Nekaj luštnih idej za kremne juhe:

Čisto vse od teh so čudovite in če so ti juhe všeč, jih moraš poskusit.

Pri pripravi cvetačne juhe upoštevaj naslednje nasvete:

  • Če nimaš časa, lahko izpustiš pečenje in 4 stroke sesekljanega česna dodaš tudi kar za zmečano čebulo.
  • Namesto kokosovega mleka lahko uporabiš tudi navadno (kravje) ali rastlinsko (mandljevo) mleko.
  • Ko zmiksaš cvetačo s kokosovim mlekom dodajaj vodo po potrebi, nato poskusi ter dosoli in dopopraj po potrebi.
  • Juho lahko tudi shraniš in pogreješ, a je sveža vseeno najboljša.

Sedaj pa si brž poglej video pripravo te kremne juhe in se prepričaj, da jo moraš res pripraviti čim prej! Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (58 s)

SESTAVINE ( za 2 ali 3 osebe)

  • 1 manjša cvetača (približno 450 g)
  • 1 glavica česna
  • 1/2 čebule
  • 1 pločevinka kokosovega mleka (4 dcl)
  • 1/2 žličke suhega timijana (ali dve vejici svežega)
  • 1 žlička soli (+ za cvetačo)
  • poper
  • približno 1 dcl vode
  • peteršilj
  • (olivno) olje

PRIPRAVA

Glavici česna odreži zgornji del, nato jo položi na kos folije, jo pokapaj z olivnim oljem in naredi culico. Na pekač razporedi cvetke cvetače, jih pokapaj z oljem, posoli in popopraj, dodaj culico s česnom in peci približno 40 minut na 200°C.

Pečen česen izbezaj v skledico. V kozici segrej olje, na segretem zmehčaj sesekljano čebulo, nato dodaj pečen česen, timijan, sol ter poper in kokosovo mleko. V segreto mleko stresi še cvetačo, …

… počakaj, da mleko zavre, nato pa prenesi v mešalnik.

Cvetačo zmiksaj v vročo juho, dodaj vodo po potrebi, poskusi ter dosoli in dopopraj po potrebi.

Juho serviraj, okrasi s peteršiljem, oljem in poprom ter postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply