Imaš dovolj pasulja? Poskusi to juho, čudovitega okusa je. Rdeče vino, ki ga dodaš ob kuhi, pusti neverjetno aromo, okus pa je neverjeten. Na koncu lahko juho spasiraš kolikor želiš – do konca ali pa pustiš nekaj fižola celega. Poleg pojej kos kruha in uživaj.
SESTAVINE (za 2 osebi)
- 250 g rjavega kuhanega fižola
- 1/2 (rjave) čebule
- 0,5 dl rdečega vina
- 0,75 l zelenjavne jušne osnove
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica olivnega olja
- 1 lovorjev list
- 3 zrna črnega popra
- 1 ščepec soli
- 1/2 žličke suhega timijana
- 2 vejici peteršilja
PRIPRAVA
V večji kozici segrej olje in na njem prepraži sesekljano čebulo. Ko se čebula zmehča, a ne spremeni barve, dodaj fižol in rdeče vino in kuhaj 5 minut, da alkohol izpari. Potem dodaj paradižnikov koncentrat, poper, timijan, lovorjev list …
… in zelenjavno osnovo. Kuhaj 15 minut.
Juho poskusi in dodaj sol in poper, če je potrebno. Lovorjev list odstrani in juho spasiraj.
Potresi s sesekljanim peteršiljem in postrezi.