Pasirana fižolova juha

, 14. May 2015 | No Comments

Imaš dovolj pasulja? Poskusi to juho, čudovitega okusa je. Rdeče vino, ki ga dodaš ob kuhi, pusti neverjetno aromo, okus pa je neverjeten. Na koncu lahko juho spasiraš kolikor želiš – do konca ali pa pustiš nekaj fižola celega. Poleg pojej kos kruha in uživaj.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 250 g rjavega kuhanega fižola
  • 1/2 (rjave) čebule
  • 0,5 dl rdečega vina
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 lovorjev list
  • 3 zrna črnega popra
  • 1 ščepec soli
  • 1/2 žličke suhega timijana
  • 2 vejici peteršilja

Pasirana fižolova juha

PRIPRAVA

V večji kozici segrej olje in na njem prepraži sesekljano čebulo. Ko se čebula zmehča, a ne spremeni barve, dodaj fižol in rdeče vino in kuhaj 5 minut, da alkohol izpari. Potem dodaj paradižnikov koncentrat, poper, timijan, lovorjev list …

Pasirana fižolova juha

… in zelenjavno osnovo. Kuhaj 15 minut.

Juho poskusi in dodaj sol in poper, če je potrebno. Lovorjev list odstrani in juho spasiraj.

Potresi s sesekljanim peteršiljem in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply