Cvetačna pica

, 4. Mar 2015 | One Comment

Cvetačna pica

Cvetačna pica? Ne me hecat! Naj te naslov ne odvrne, cvetača se skriva le v “testu” in naj ti povem – ta pica je odlična, pa še mnogo manj kalorij ima od navadne pice. Z nadevom si pa le daj duška – izberi, kar imaš najraje!

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za testo:

  • 1 glavica cvetače
  • 60 g parmezana
  • 1 jajce
  • 1 manjši šopek svežega origana ali peteršilja
  • 1/2 žlička soli
  • sveže mlet poper

Sestavine za nadev:

  • 4 žlice paradižnikove kaše
  • 1 skodelica malih mocarelic
  • 6 šnitk pršuta
  • 1/3 zelene bučke
  • neka listkov bazilike
  • 1/4 rdeče paprike
  • 10 češnjevih paradižnikov

PRIPRAVA

Cvetačo razdeli na cvetke. Da se res znebiš vse umazanije in malih živalic, ki se rade skrivajo med cvetki, cvetke za 5 minut potopi v mlačno soljeno vodo, potem pa jih poberi ven in splakni. Cvetke sesekljaj v multipraktiku. Naribano cvetačo prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko, in peci 15 minut v pečici, ogreti na 190°C. Pekač vzemi iz pečice, počakaj nekaj minut, da se malenkost ohladi, potem pa po malo in malo cvetače prenesi na čisto kuhinjsko krpo in dobro ožemi odvečno tekočino – cvetača vsebuje veliko vode, zato se le potrudi in cvetačo dobro ožemi.

Cvetačna pica

Ožeto cvetačo prenesi v skledo, dodaj nariban parmezan, jajce, sol in poper ter sesekljan svež origano ter zmešaj. Oblikuj dve kepi, ju prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko in s prsti oblikuj dva kroga – dve pici. Peci v pečici, ogreti na 230°C približno 15 minut, oziroma toliko časa, da se naredi skorjica. Ko je cvetačna podloga za pico pečena, pekač previdno vzemi iz pečice, obe pici namaži s paradižnikovo kašo in obloži s poljubnim nadevom.

Cvetačna pica

Jaz sem tokrat izbrala mocarelo, pršut, bučko, rdečo papriko in baziliko ter češnjevce. Pico peci še 5-10 minut v pečici, ogreti na 230°C, oziroma toliko časa, da se nadev segreje in mocarela stopi. Pico nareži na kose in postrezi. Njam!

Cvetačna pica

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. Eva
    November 21, 2016

    Odlična! 🙂

    Reply

Leave a Reply