Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Curry s čičeriko, sladkim krompirjem in špinačo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 45 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ta odličen curry, poln fantastičnih okusov, moraš pripraviti čim prej! Kombinacija čičerike, sladkega krompirja in začimb je nebeška in te ne bo le pogrela, ampak tudi nasitila. Za svežino in barvo pa vsekakor dodaj še paradižnike (pelate ali sveže) in špinačo (svežo ali nekaj zamrznjene). Curry postrezi z rižem, naan kruhom ali pa kuskusom, kvinojo … Noro dober je!


Ingredients

Scale
  • 1 žlica (kokosovega ali olivnega) olja
  • 1/2 čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 košček svežega ingverja
  • 1 žlička Kotányi začimbne mešanice harisa
  • 1/2 žličke rjavega sladkorja ali medu
  • 1 žlička Kotányi curryja v prahu
  • 1 velika konzerva oz. (približno) 250 g kuhane čičerike
  • 1 manjši gomolj sladkega krompirja
  • 1 konzerva sesekljanega paradižnika
  • 1 konzerva kokosovega mleka
  • 200 g sveže špinače ali nekaj kock zamrznjene
  • 1 žlička soli
  • 1 ščepec Kotányi popra
  • 1 žlica limetinega ali limoninega soka
  • svež peteršilj za postrežbo


Instructions

  1. Začni: Najprej na olju zmehčaj sesekljano čebulo. Ko se zmehča, dodaj nariban česen, nariban ingver in hariso. Premešaj in kuhaj, da česen zadiši. Nato dodaj odcejeno čičeriko, kockice namezan sladki krompir in curry v prahu. Premešaj. Na koncu dolij še sesekljane paradižnikove pelate in kososovo mleko in kuhaj približno 15-20 minut, da se sladki krompir skuha.
  2. Dokončaj: Ko je sladki krompir mehak, dodaj še špinačo, sol, poper in nekaj limetinega soka in premešaj ter kuhaj še nekaj minut, da špinača oveni. Poskusi in po potrebi dodelaj – še nekaj soli, še nekaj limetinega soka.
  3. Postrezi:  Curry postrezi z rižem ali prilogo po želji, potresi s seskljanim peteršiljem in po želji še malenkost popra in takoj postrezi.

Notes

Curry se pripravi res hitro, zato ga ni treba pripraviti vnaprej, vendarle pa se čisto ok tudi pogreje, zato ga lahko pripraviš tudi dan pred postrežbo. Zamrzovanja pa ne priporočam.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 30