Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Curry s čičeriko, sladkim krompirjem in špinačo


  • Author: Barbara
  • Total Time: 45 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ta odličen curry poln jesenskih okusov moraš pripraviti čim prej! Kombinacija čičerike, sladkega krompirja in začimb je nebeška in te ne bo le pogrela, ampak tudi nasitila. Če imaš na voljo svežo baziliko in češnjeve paradižnike, jih vsekakor dodaj, da z njim curry odišaviš in osvežiš. Tako je dober!


Ingredients

Scale

2 žlici (olivnega) olja
1/2 čebule
2 stroka česna
1 rdeč feferon (neobvezno)
1/2 žličke Kotányi začimbne mešanice harisa
1 velika konzerva oz. (približno) 250 g kuhane čičerike
1 manjši gomolj sladkega krompirja
0,4 l zelenjavne jušne osnove
2 dcl kokosovega mleka
200 g sveže špinače ali nekaj kock zamrznjene
1 velika pest češnjevih paradižnikov (neobvezno)
sol, poper
sveža bazilika za postrežbo


Instructions

  1. Začni: Najprej na dveh žlicah olja zmehčaj sesekljano čebulo. Ko se zmehča, dodaj česen, po želji še sveži feferon in hariso. Premešaj in kuhaj, da česen zadiši. Nato dodaj odcejeno čičeriko in na kockice namezan sladki krompir. Zelenjavo prelij z jušno osnovo, premešaj in kuhaj približno 15 minut, da se sladki krompir skuha.
  2. Dokončaj: Ko je sladki krompir mehak, dolij kokosovo mleko ter kuhaj še 5 minut, nato pa dodaj še špinačo in na polovičke narezane češnjeve paradižnike ter kuhaj le še nekaj minut, da se vsi okusi povežejo.
  3. Postrezi: Če imaš še nekaj sveže bazilike, jo le dodaj, saj bo takoj, ko se bo dotaknila toplega curryja, neverjetno zadišala in curry lepo odišavila. Curry postrezi takoj.

Notes

Curry se pripravi res hitro, zato ga ni treba pripraviti vnaprej, vendarle pa se čisto ok tudi pogreje, zato ga lahko pripraviš tudi dan pred postrežbo. Zamrzovanja pa ne priporočam.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 30