Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Odličen lososov polpet z ocvrtim jajcem


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 15 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ta polpet, ki ga lahko pripraviš s svežim ali konzerviranim lososom ali pa kar s tunino, lahko postrežeš z ocvrtim jajcem, z njim pripraviš burger ali pa ga daš na zeleno ali zeljnato solato. Pripravi se zelo hitro, pripraviš pa ga lahko tudi vnaprej.


Ingredients

Scale

400 g lososa (pol dobro sesekljanega, pol nakockanega)
1 kos ingverja
1 jajce
2 žlici drobtin
sesekljan peteršilj
1 strok česna
1 žlička soli
1 ščepec čilijevih kosmičev (neobvezno)
poper


Instructions

  1. Pripravi maso: Če uporabiš svež losos, polovico lososa sesekljaj, polovico pa nakockaj. Tistega iz konzerve dobro nadrobi. Dodaj nariban ingver in česen, sesekljan peteršilj in razžvrkljano jajce ter drobtine. Če želiš malo ognja, dodaj še čilijeve kosmiče. Nikar ne pozabi na žličko soli in nekaj obratov popra. Dobro premešaj – najprej uporabi vilico, potem pa še roke.
  2. Speci polpete: Z mokrimi rokami oblikuj polpete – dva večja ali štiri manjše. Speci ju na segretem olju približno 4 minute na stran. Ne peci predolgo, da se polpet ne izsuši.
  3. Serviraj: Polpet serviraj na krožnik, nanj pa položi ocvrto jajce ter rumenjak predri, da se razlije po polpetu in uživaj. Lososov polpet pa lahko postrežeš tudi s solato in z ali brez kruha.

Notes

Polpete lahko pripraviš s svežim ali konzerviranim lososom ali s tunino.

Uporabi peteršilj, baziliko, meto in/ali mlado čebulo.

Polpete lahko pripraviš tudi vnaprej in jih kasneje pogreješ ali poješ sobne temperature.

Polpete serviraj z jajcem ali pa s solato, v sendviču ali burgerju.