Odličen lososov polpet z ocvrtim jajcem

0 comments

Ta polpet, ki ga lahko pripraviš s svežim ali konzerviranim lososom ali pa kar s tunino, lahko postrežeš z ocvrtim jajcem, z njim pripraviš burger ali pa ga daš na zeleno ali zeljnato solato. Pripravi se zelo hitro, pripraviš pa ga lahko tudi vnaprej.

Polpet je dober topel in sobne temperature, zato ga lahko odneseš s seboj tudi v službo, šolo ali pa na piknik oziroma izlet. Poleg seveda ne moreš pripravit ocvrtega jajčka, lahko pa s seboj spakiraš trdo kuhanega.

Za pripravo tega polpeta lahko uporabiš sveži losos, čisto ok pa je tudi losos iz konzerve. Ali pa enak postopek in sestavine uporabi za polpet s tunino. Če uporabiš svež losos, polovico dobro sesekljaj, polovico pa malo bolj na grobo. Drobno sesekljan bo skupaj z jajcem vse sestavine držal skupaj, večji koščki bodo pa za teksturo.

Okusi v tem polpetu so azijskega pridiha, saj vsebuje ingver in česen. Če želiš bolj nevtralnega, uporabi ingver in česen v prahu, saj sta manj močna, ali pa ingver izpusti. V polpet sem tokrat umešala sesekljan peteršilj, lahko pa dodaš še baziliko, meto ali pa dobro sesekljano mlado čebulo.

Polpet z ocvrtim jajcem je čudovita večerja z manj oh-jev, brez jajca in z zeljno solato ter kosom kruha pa odlično tekne za kosilo . Preverjeno!

Priprava polpetov res ni zahtevna.

Najprej nareži in sesekljaj losos, nato pa dodaj ostale sestavine in oblikuj polpete.

   

Polpete speci na obeh straneh.

In jih postrezi z ocvrtim jajcem ali pa z zeljno solato.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Odličen lososov polpet z ocvrtim jajcem


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Ta polpet, ki ga lahko pripraviš s svežim ali konzerviranim lososom ali pa kar s tunino, lahko postrežeš z ocvrtim jajcem, z njim pripraviš burger ali pa ga daš na zeleno ali zeljnato solato. Pripravi se zelo hitro, pripraviš pa ga lahko tudi vnaprej.


Ingredients

Scale

400 g lososa (pol dobro sesekljanega, pol nakockanega)
1 kos ingverja
1 jajce
2 žlici drobtin
sesekljan peteršilj
1 strok česna
1 žlička soli
1 ščepec čilijevih kosmičev (neobvezno)
poper


Instructions

  1. Pripravi maso: Če uporabiš svež losos, polovico lososa sesekljaj, polovico pa nakockaj. Tistega iz konzerve dobro nadrobi. Dodaj nariban ingver in česen, sesekljan peteršilj in razžvrkljano jajce ter drobtine. Če želiš malo ognja, dodaj še čilijeve kosmiče. Nikar ne pozabi na žličko soli in nekaj obratov popra. Dobro premešaj – najprej uporabi vilico, potem pa še roke.
  2. Speci polpete: Z mokrimi rokami oblikuj polpete – dva večja ali štiri manjše. Speci ju na segretem olju približno 4 minute na stran. Ne peci predolgo, da se polpet ne izsuši.
  3. Serviraj: Polpet serviraj na krožnik, nanj pa položi ocvrto jajce ter rumenjak predri, da se razlije po polpetu in uživaj. Lososov polpet pa lahko postrežeš tudi s solato in z ali brez kruha.

Notes

Polpete lahko pripraviš s svežim ali konzerviranim lososom ali s tunino.

Uporabi peteršilj, baziliko, meto in/ali mlado čebulo.

Polpete lahko pripraviš tudi vnaprej in jih kasneje pogreješ ali poješ sobne temperature.

Polpete serviraj z jajcem ali pa s solato, v sendviču ali burgerju.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 15 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.