Description
Kremna ovsena kaša, tople in sladke maline, hrustljavi popečeni mandljevi lističi in za piko na i še stopljeno arašidovo maslo. O ja, ta čudovita jed te bo nasitila, pogrela in vsekakor pobožala tvoj želodček. Ne le, da je ta jed luštna na pogled, še tako zelo dobra je.
Ingredients
- 100 g ovsenih kosmičev
- 4 dcl vode
- 1 dcl mleka (ali vode)
- 2 žlici javorjevega sirupa ali medu
- 150 g zamrznjenih ali svežih malin
- 1 ščepec Kotányi cimeta
- 1 žlička Kotányi vanilijeve paste (ali esence ali mlete vanilije)
- 2 žlici mandljevih lističev
- 1 žlica mandljevega (ali arašidovega) masla
Instructions
- Malinova omaka: V manjšo kozico stresi maline, cimet in vanilijevo pasto ter počasi segrevaj, da se maline zmehčajo.
- Ovsena kaša: V kozico zlij vodo in potem še ovsene kosmiče. Kuhaj približno 10 minut, vmes večkrat premešaj. Potem v skoraj kuhane kosmiče umešaj žlico javorjevega sirupa in počasi dodajaj še mleko. Kuhaj še toliko časa, da se ovseni kosmiči skuhajo.
- Mandljevo maslo in lističi: Mandljevo maslo stopi v mikrovalovni pečici (približno 20 sekund). Mandljeve lističe na hitro popraži na suhi ponvi. Ko se lističi obarvajo, jih prenesi v skodelico, da se v vroči ponvi ne bodo prižgali.
- Vse skupaj: V skodelico serviraj ovseno kašo, okrasi z malinami, potem pa potresi še z mandljevimi lističi in pokapaj z mandljevim maslom ter z malo javorjevega sirupa. Takoj postrezi in uživaj!
Notes
Če uporabiš vegansko mleko (mandljevo, sojino, ovseno …), bo ta jed primerna tudi za vegansko dieto. Če želiš, pa lahko mleko tudi izpustiš ter dodaš le nekaj več vode.
Uporabi sveže ali zamrznjene maline ali kakšno drugo jagodičevje.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 15 minut