Description
Kremna ovsena kaša, tople in sladke maline, hrustljavi popečeni mandljevi lističi in za piko na i še stopljeno arašidovo maslo. O ja, ta čudovita jed te bo nasitila, pogrela in vsekakor pobožala tvoj želodček. Ne le, da je ta jed luštna na pogled, še tako zelo dobra je.
Ingredients
100 g ovsenih kosmičev
4 dcl vode
1 dcl mleka, sladke smetane ali vode
150 g zamrznjenih ali svežih malin
2 žlici mandljevih lističev
1 žlica mandljevega (ali arašidovega) masla
1 ščepec cimeta
2 žlici javorjevega sirupa ali medu
1 žlička vanilijeve esence
Instructions
- Malinova omaka: V manjšo kozico stresi maline, cimet in vanilijevo esenco ter počasi segrevaj, da se maline zmehčajo.
- Ovsena kaša: V kozico zlij vodo in potem še ovsene kosmiče. Kuhaj približno 10 minut, vmes večkrat premešaj. Potem v skoraj kuhane kosmiče umešaj javorjev sirup in počasi dodajaj še mleko. Kuhaj še toliko časa, da se ovseni kosmiči skuhajo.
- Mandljevo maslo in lističi: Mandljevo maslo segrej v mikrovalovni pečici. Mandljeve lističe na hitro popraži na suhi ponvi. Ko se lističi obarvajo, jih prenesi v skodelico, da se v vroči ponvi ne bodo prižgali.
- Vse skupaj: V skodelico serviraj ovseno kašo, okrasi z malinami, potem pa potresi še z mandljevimi lističi in pokapaj z mandljevim maslom. Takoj postrezi in uživaj!
Notes
Če uporabiš vegansko mleko (mandljevo, sojino, ovseno …), bo ta jed primerna tudi za vegansko dieto. Če želiš, pa lahko mleko tudi izpustiš ter dodaš le nekaj več vode.
Uporabi sveže ali zamrznjene maline ali kakšno drugo jagodičevje.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 15 minut