Kremna ovsena kaša, tople in sladke maline, hrustljavi popečeni mandljevi lističi in za piko na i še stopljeno arašidovo maslo. O ja, ta čudovita jed te bo nasitila, pogrela in vsekakor pobožala tvoj želodček. Ne le, da je ta jed luštna na pogled, še tako zelo dobra je.
Ker te v hladnejših dnevih ne bo pogrela le dekca in topel radiator, predlagam, da tvoj želodček pogreje ta fantastična ovsena kaša. Pripravljena je en-dva-tri in verjamem, da ti bo nadvse všeč. Pripraviš si jo lahko za zajtrk, malico ali lažjo večerjo.
Včasih sem se navduševala predvsem na čokolinom in kosmiči, zadnje leto pa odkrivam radosti in predvsem neverjetne okuse ovsene kaše. Tista osnovna baza ovsene kaše je tako nevtralnega okusa, da omogoča nešteto možnosti za oblikovanje okusov. Predlagam, da poleg korenčkove ovsene kaše in ovsene kaše z bučnim pirejem, ki sem ju že objavila, poskusiš kašo, ki jo objavljam danes.
Današnja ovsena kaša je obogatena z nežnimi, sladkimi malinami, posladkana le z javorjevim sirupom, za hrustljavost pa poskrbijo mandljevi lističi. Če se ti da, pa lahko kašo polepšaš še s stopljenim mandljevim ali arašidovim maslom.
Ker smo sedaj, ko tole objavljam, januarja, na razpolago ni svežih malin, zato sem uporabila zamrznjene. Ne morem in nočem nehati ponavljati, da je zamrznjeno sadje – in zelenjava tudi, seveda – čudovito, saj je obrano in zapakirano čisto sveže in zrelo. V zimskem času je nekaj najboljšega na svetu.
Sedaj pa le pogumno, pripravi si že enkrat to ovseno kašo in se mi pridruži v klubu oboževalcev ovsene kaše. Če se počutiš še posebno pogumno, pa v kašo umešaj še nekaj naribane čokolade ali kakava. Njam!
Če uporabiš vegansko mleko (mandljevo, sojino, ovseno …), bo ta jed primerna tudi za vegansko dieto. Če želiš, pa lahko mleko tudi izpustiš ter dodaš le nekaj več vode.
Priprava te kaše je enostavna in hitra.
S svežimi ali zamrznjenimi malinami (ali drugim jagodičevjem!) pripravi sladko malinino omako. Ovseno kašo skuhaj z vodo, nato jo malo sladkaj in po želji obogati z mlekom ali smetano.
V skledico serviraj kašo, jo prelij z malinovo omako, dodaj popečene mandljeve lističe in stopljeno arašidovo maslo. Taaaako dobro!

Ovsena kaša z malinami in mandljevimi lističi
- Total Time: 20 minut
- Yield: za 2 osebi 1x
Description
Kremna ovsena kaša, tople in sladke maline, hrustljavi popečeni mandljevi lističi in za piko na i še stopljeno arašidovo maslo. O ja, ta čudovita jed te bo nasitila, pogrela in vsekakor pobožala tvoj želodček. Ne le, da je ta jed luštna na pogled, še tako zelo dobra je.
Ingredients
100 g ovsenih kosmičev
4 dcl vode
1 dcl mleka, sladke smetane ali vode
150 g zamrznjenih ali svežih malin
2 žlici mandljevih lističev
1 žlica mandljevega (ali arašidovega) masla
1 ščepec cimeta
2 žlici javorjevega sirupa ali medu
1 žlička vanilijeve esence
Instructions
- Malinova omaka: V manjšo kozico stresi maline, cimet in vanilijevo esenco ter počasi segrevaj, da se maline zmehčajo.
- Ovsena kaša: V kozico zlij vodo in potem še ovsene kosmiče. Kuhaj približno 10 minut, vmes večkrat premešaj. Potem v skoraj kuhane kosmiče umešaj javorjev sirup in počasi dodajaj še mleko. Kuhaj še toliko časa, da se ovseni kosmiči skuhajo.
- Mandljevo maslo in lističi: Mandljevo maslo segrej v mikrovalovni pečici. Mandljeve lističe na hitro popraži na suhi ponvi. Ko se lističi obarvajo, jih prenesi v skodelico, da se v vroči ponvi ne bodo prižgali.
- Vse skupaj: V skodelico serviraj ovseno kašo, okrasi z malinami, potem pa potresi še z mandljevimi lističi in pokapaj z mandljevim maslom. Takoj postrezi in uživaj!
Notes
Če uporabiš vegansko mleko (mandljevo, sojino, ovseno …), bo ta jed primerna tudi za vegansko dieto. Če želiš, pa lahko mleko tudi izpustiš ter dodaš le nekaj več vode.
Uporabi sveže ali zamrznjene maline ali kakšno drugo jagodičevje.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 15 minut