Sladke ovsene kaše zagotovo že dobro poznaš, slano pa lahko spoznaj zdajle. Kremasto ovseno kašo, ki jo skuhaš v vodi, nadgradiš z ocvrtim jajcem, nekaj rezinami avokada, sirom in malo popra si pripravi zjutraj ali zvečer in enostavno uživaj v čudovitih okusih.
Do sedaj sem na www.sitfit.si objavila tri sladke ovsene kaše in vse so odlične:
- Najbolj popularna je ovsena kaša z malinami in mandljevimi lističi in tu nimam kaj oporekati. Maline in mandljevi lističi so prečudoviti.
- Nadvse priljubljena je tudi ovsena kaša s karameliziranimi jabolki in cimetom. Saj mi ni treba nič povedati, kajne?
- Tretja ovsena kaša, ki pa je na žalost močno podcenjena pa je ovsena kaša z naribanim korenjem. In orehi. In javorjevim sirupom. Njam!
In tako je po treh sladkih uspešnicah na vrsto prišla slana različica. In ker vsekakor velja rek, da je vsaka jed boljša z jajcem, sem med sestavine vključila jajce. Ocvrto jajce, ki ima še posebej dober okus prav zaradi masla. Ker pa želim, da je zajtrk – ali pa večerja, kakor želiš – res zaokrožena celota, sem dodala še avokado in malo naribanega sira. Ki se v toplo ovseno kašo čudovito stopi. Kako le ne bi bilo to dobro!?
Poskusi to jed, pa čeprav se ti zdi, da je ovsena kaša dobra le v sladki različici. Ta slana različica te bo sezula!
Medtem, ko se kaša kuha, pripravi sir in avokado ter ocvri jajce.
Kuhano ovseno kašo prenesi v skodelico, potresi z naribanim sirom, dodaj jajce, avokado in mlado čebulico ter popopraj in takoj postrezi.
Ovsena kaša s sirom, jajcem in avokadom
- Total Time: 15 minut
- Yield: za 2 osebi 1x
Description
Sladke ovsene kaše zagotovo že dobro poznaš, slano pa lahko spoznaj zdajle. Kremasto ovseno kašo, ki jo skuhaš v vodi, nadgradiš z ocvrtim jajcem, nekaj rezinami avokada, sirom in malo popra si pripravi zjutraj ali zvečer in enostavno uživaj v čudovitih okusih.
Ingredients
5 dcl vode
1/2 žličke soli
100 g ovsenih kosmičev
1 košček masla
2 jajci
sol
poper
4 žlice naribanega sira
1 avokado
2 mladi čebulici (le zeleni del)
Instructions
- Skuhaj kašo: V hladno in soljeno vodo stresi kosmiče in premešaj. Kuhaj približno 10 minut, da se ovseni kosmiči skuhajo.
- Ocvri jajce: V ponev na stopljeno maslo ubij jajce. Rumenjak posoli in ponev pokrij, da se beljak pod vročo soparo skuha. Kuhaj približno pet minut, da beljak zakrkne, lahko pa tudi dlje, odvisno od tega, kakšno jajce želiš.
- Postrezi: Še toplo ovseno kašo prenesi v skodelico, potresi z naribanim sirom, dodaj jajce, avokado in mlado čebulico ter popopraj in takoj postrezi.
Notes
Uporabi kateri koli sir.
Jed je odlična topla, zato jo postrezi takoj.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 10 minut