Jutranja ovsena kaša z jajčkom in avokadom

0 comments

Sladke ovsene kaše že dobro poznava, slano pa bova spoznala zdajle. Kremasto ovseno kašo, ki jo skuhaš le v soljeni vodi, nadgradiš z ocvrtim jajčkom, nekaj rezinami avokada, sirom in malo popra. Postrezi jo takoj, ko jo pripraviš in začni dan tako, kot je treba.

Do sedaj sem na www.sitfit.si objavila tri sladke ovsene kaše in vse so odlične. Najbolj popularna je ovsena kaša z malinami in mandljevimi lističi in tu nimam kaj oporekati. Maline in mandljevi lističi so prečudoviti. Ovsena kaša z bučnim pirejem, mangom in javorjevim sirupom je prav tako čudovita, obožujem predvsem kombinacijo manga in javorjevega sirupa. Da sploh ne omenjam bučnega pireja. Vsaka jed, ki vsebuje vsaj malo buče, v katerikoli obliki že, je z njo 100x boljša. Tretja ovsena kaša, ki pa je močno podcenjena je pa ovsena kaša z naribanim korenjem. In orehi. In javorjevim sirupom. Njam!

In tako je po treh sladkih uspešnicah na vrsto prišla slana različica. In ker vsekakor velja rek, da je vsaka jed boljša z jajcem, sem med sestavine vključila jajce. Ocvrto jajce, ki ima še posebej dober okus prav zaradi masla. Ker pa želim, da je zajtrk – ali pa večerja, kakor želiš – res zaokrožena celota, sem dodala še avokado in malo naribanega sira. Ki se v toplo ovseno kašo čudovito stopi. Kako le ne bi bilo to dobro!?

Poskusi to jed, pa čeprav se ti zdi, da je ovsena kaša dobra le v sladki različici. Ta slana različica te bo sezula!

V pomoč pri pripravi naj ti bo tudi video, ki si ga lahko ogledaš v nadaljevanju. Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (63 s)

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 5 dcl vode
  • 1/2 žličke soli
  • 2 jajci
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 4 žlice naribanega sira
  • 1 avokado
  • 2 mladi čebulici (le zeleni del)
  • 1 košček masla
  • sol
  • poper

PRIPRAVA

V hladno in soljeno vodo stresi kosmiče in premešaj. Kuhaj približno 10 minut, da se ovseni kosmiči skuhajo.

V ponev na stopljeno maslo ubij jajce. Rumenjak posoli in ponev pokrij, da se beljak pod vročo soparo skuha. Kuhaj približno pet minut, da beljak zakrkne, lahko pa tudi dlje, odvisno od tega, kakšno jajce želiš.

Še toplo ovseno kašo prenesi v skodelico, potresi z naribanim sirom, dodaj jajce, avokado in mlado čebulico ter popopraj. Takoj postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.