Ovsena kaša s sirom, jajcem in avokadom

0 comments

Sladke ovsene kaše zagotovo že dobro poznaš, slano pa lahko spoznaj zdajle. Kremasto ovseno kašo, ki jo skuhaš v vodi, nadgradiš z ocvrtim jajcem, nekaj rezinami avokada, sirom in malo popra si pripravi zjutraj ali zvečer in enostavno uživaj v čudovitih okusih.

Do sedaj sem na www.sitfit.si objavila tri sladke ovsene kaše in vse so odlične:

In tako je po treh sladkih uspešnicah na vrsto prišla slana različica. In ker vsekakor velja rek, da je vsaka jed boljša z jajcem, sem med sestavine vključila jajce. Ocvrto jajce, ki ima še posebej dober okus prav zaradi masla. Ker pa želim, da je zajtrk – ali pa večerja, kakor želiš – res zaokrožena celota, sem dodala še avokado in malo naribanega sira. Ki se v toplo ovseno kašo čudovito stopi. Kako le ne bi bilo to dobro!?

Poskusi to jed, pa čeprav se ti zdi, da je ovsena kaša dobra le v sladki različici. Ta slana različica te bo sezula!

Medtem, ko se kaša kuha, pripravi sir in avokado ter ocvri jajce.

Kuhano ovseno kašo prenesi v skodelico, potresi z naribanim sirom, dodaj jajce, avokado in mlado čebulico ter popopraj in takoj postrezi.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ovsena kaša s sirom, jajcem in avokadom


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 10 minut
  • Total Time: 15 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Sladke ovsene kaše zagotovo že dobro poznaš, slano pa lahko spoznaj zdajle. Kremasto ovseno kašo, ki jo skuhaš v vodi, nadgradiš z ocvrtim jajcem, nekaj rezinami avokada, sirom in malo popra si pripravi zjutraj ali zvečer in enostavno uživaj v čudovitih okusih.


Ingredients

Scale

5 dcl vode
1/2 žličke soli
100 g ovsenih kosmičev
1 košček masla
2 jajci
sol
poper
4 žlice naribanega sira
1 avokado
2 mladi čebulici (le zeleni del)


Instructions

  1. Skuhaj kašo: V hladno in soljeno vodo stresi kosmiče in premešaj. Kuhaj približno 10 minut, da se ovseni kosmiči skuhajo.
  2. Ocvri jajce: V ponev na stopljeno maslo ubij jajce. Rumenjak posoli in ponev pokrij, da se beljak pod vročo soparo skuha. Kuhaj približno pet minut, da beljak zakrkne, lahko pa tudi dlje, odvisno od tega, kakšno jajce želiš.
  3. Postrezi: Še toplo ovseno kašo prenesi v skodelico, potresi z naribanim sirom, dodaj jajce, avokado in mlado čebulico ter popopraj in takoj postrezi.

Notes

Uporabi kateri koli sir.

Jed je odlična topla, zato jo postrezi takoj.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.