Print

Pisana sadno-zelenjavna solata z gamberi in limetinim prelivom


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 10 minut
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: 2 osebi 1x

Description

Ta pisana solata bo tvoja rešiteljica to poletje! Vsebuje čudovito kombinacijo zelenjave, sadja, orza (ali testenin ali riža) in neverjetno dišečih gamberov.


Scale

Ingredients

Sestavine za limetin preliv:

1 dcl olja
0,5 dcl vode
2 žlici jabolčnega kisa
1 sok limete
1 žlička suhe Kotányi bazilike
1 žlička suhega Kotányi origana
1/4 žličke mletega Kotányi česna
1 šopek svežega peteršilja
sol in poper po okusu

Ostale sestavine:

2 pesti rukole (ali špinače ali katere druge solate)
2 pesti češnjevih paradižnikov
1 mango
1 avokado
1 kos kozjega sira (ali fete ali mocarele)
1 skodelica kuhanega orza (ali drugih sestavin, riža ali kvinoje ali kuskusa)
150 g gamberov
ghee (ali maslo ali olje)
1 žlička Kotányi začimbne mešanice Smoked Grill


Instructions

1. Preliv: Vse sestavine za preliv zmešaj v kremni preliv. Poskusi in dodaj tisto, česar ni dovolj – malo več kisa, vode ali soli/popra.

2. Skuhaj orzo: V vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži skuhaj orzo (ali katere koli druge testenine, riž, kvinojo ali kuskus).

3. Pripravi vse ostale sestavine: Češnjeve paradižnike nareži na polovičke, mango nareži na kocke, sir prav tako, rukolo pa malenkost sesekljaj. Tudi avokado nareži na kocke.

4. Pripravi gambere: Na ponvi stopi malo gheeja, masla in olja, nato pa nanj položi gambere. Potresi jih s Kotanyi mešanico Smoked Grill (ali pa tudi le s soljo in poprom) ter popeci na obeh straneh.

5. Sestavine združi: V veliko skledo daj vse sestavine, jih prelij s prelivom in nežno premešaj.

6. Serviraj: Solato serviraj na krožnik, nanjo položi gambere, pokapaj še z malo preliva in takoj postrezi.


Notes

Namesto rukole lahko uporabiš katero koli drugo zelenje – špinačo, mešanico mlade solate, motovilec …

Namesto kozjega sira lahko uporabiš tudi feto ali mocarelo. Za vegansko različico solate sir enostavno izpusti, izpusti pa tudi gambere.

Solato lahko pripraviš tudi vnaprej.

Solato brez gamberov lahko odneseš tudi na piknik, nato pa popečene gambere dodaj naknadno, ko jih na pikniku popečeš.