Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Arašidova pita


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 5 ur in 10 minut
  • Yield: 8 kosov 1x

Description

Čudovita pita z arašidovim maslom, bananami in arašidi z malo čokolade, ki se jo pripravi brez peke, le z uporabo mešalnika. Navduši prav vse, ki jo poskusijo!


Ingredients

Scale

Sestavine za osnovo:

90 g ovsenih kosmičev
90 g mletih mandljev
2 žlici kakava
4 žlice javorjevega sirupa
1 žlica mleka

Sestavine za nadev:

2 veliki zreli banani
250 g arašidovega masla
1 žlička vanilijeve esence
5 žlic javorjevega sirupa
50 g (veganskega) masla

Sestavine za okras:

20 g soljenih arašidov
40 g temne čokolade
25 g masla


Instructions

  1. Pripravi osnovo: Ovsene kosmiče v mešalniku zmiksaj v prah. Pretresi jih v skledo, jim dodaj mlete mandlje, javorjev sirup, kakav in mleko ter premešaj. Pekač ali okroglo servirno posodo (premer približno 23 cm) obloži s papirjem za peko in ga z zadnjo stranjo žlice in s pomočjo prstov obloži s pripravljeno maso.
  2. Nadev!: Vse sestavine za nadev prenesi v mešalnik in dobro zmiksaj. Miksaj toliko časa, da dobiš homogeno zmes. To zmes enakomerno razporedi na prej pripravljeno osnovo.
  3. Zamrzni: Pekač za vsaj 5 ur postavi v zamrzovalnik.
  4. Okrasi: V skledo nalomi čokolado in nareži maslo. Stopi ju nad vodno kopeljo (skledo postavi na posodo z vrelo vodo, skleda naj se vode ne dotika!), da dobiš svilnato stopljeno čokolado. Arašide na hitro popeci na suhi in vroči ponvi. 10 minut pred postrežbo zamrznjeno pito vzemi iz zamrzovalnika. S pomočjo papirja za peko pito loči od stranic pekača ali servirne posode in jo prenesi na servirno desko. Na pito razporedi popražene arašide in jo okrasi s stopljeno čokolado.
  5. Postrezi: Pito postrezi takoj ali pa že razrezane in okrašene kose pite ponovno zamrzni. Pred postrežbo rezine vzemi iz zamrzovalnika približno 10 minut prej.

Notes

Sestavine so za pekač premera približno 23 cm.

Za pripravo uporabi že malo preveč zrele banane. Bolj bodo zrele, boljše bo.

Čokolado stopi v posodici, ki jo postavi v kozico z vrelo vodo. Posodica naj se vrele vode ne dotika.

Že narejeno in po želji že okrašeno in razrezano pito lahko tudi zamrzneš. Za lažje sladkanje z njo kasneje jo nareži na rezine, vsako ovij s prozorno folijo in hrani v zamrzovalniku. Pred postrežbo rezino iz zamrzovalnika vzemi približno 10 minut prej.

Arašide pred okraševanjem po želji popeci na suhi ponvi.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: + 5 ur za hlajenje