Odlična arašidova pita brez peke

0 comments

Čudovita pita z arašidovim maslom, bananami in arašidi z malo čokolade, ki se jo pripravi brez peke, le z uporabo mešalnika, navduši prav vse, ki jo poskusijo!

Bi sladico, pa je prevroče? Včasih je peka res tisto zadnje, kar nam v vročih dnevih pride na misel. Takrat je dobro, da imamo ta recept. Recept za pito, ki je tako enostavna za pripravit, da jo lahko pripravijo tudi otroci. S tem receptom lahko porabiš tudi tiste malo preveč zrele banane, ki se ti valjajo na pultu. Bolj so zrele, boljše je. Pa še zamrzovat ti jih ni treba, kot je velikokrat treba v drugih receptih.

Preden pa pogledava, kako lahko to pito pripraviš, pa še nekaj idej za poletne sladice:

Še več idej za pripravo odličnih poletnih sladic pa najdi pod oznako Poletne sladice.

Arašidova pita je odlična. Pripravljena je zelo hitro, po začetni pripravi pa potrebuje še nekaj počivanja v zamrzovalniku. Najprej pripravi osnovo (za kasnejše lažje serviranje pekač obloži s papirjem za peko), nato pa še nadev, ki ga razporedi na osnovo. Ne, osnove ti ni treba peči!

Nato pito postavi v zamrzovalnik za približno 5 ur, da pita malo počiva. Potem pito okrasi z arašidi in čokolado in pito nareži ter postrezi.

Že razrezane in okrašene kose pite lahko tudi ponovno zamrzneš, nato pa jih iz zamrzovalnika vzemi 10 minut pred postrežbo.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (1 min)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Arašidova pita


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 5 ur in 10 minut
  • Yield: 8 kosov 1x

Description

Čudovita pita z arašidovim maslom, bananami in arašidi z malo čokolade, ki se jo pripravi brez peke, le z uporabo mešalnika. Navduši prav vse, ki jo poskusijo!


Ingredients

Scale

Sestavine za osnovo:

90 g ovsenih kosmičev
90 g mletih mandljev
2 žlici kakava
4 žlice javorjevega sirupa
1 žlica mleka

Sestavine za nadev:

2 veliki zreli banani
250 g arašidovega masla
1 žlička vanilijeve esence
5 žlic javorjevega sirupa
50 g (veganskega) masla

Sestavine za okras:

20 g soljenih arašidov
40 g temne čokolade
25 g masla


Instructions

  1. Pripravi osnovo: Ovsene kosmiče v mešalniku zmiksaj v prah. Pretresi jih v skledo, jim dodaj mlete mandlje, javorjev sirup, kakav in mleko ter premešaj. Pekač ali okroglo servirno posodo (premer približno 23 cm) obloži s papirjem za peko in ga z zadnjo stranjo žlice in s pomočjo prstov obloži s pripravljeno maso.
  2. Nadev!: Vse sestavine za nadev prenesi v mešalnik in dobro zmiksaj. Miksaj toliko časa, da dobiš homogeno zmes. To zmes enakomerno razporedi na prej pripravljeno osnovo.
  3. Zamrzni: Pekač za vsaj 5 ur postavi v zamrzovalnik.
  4. Okrasi: V skledo nalomi čokolado in nareži maslo. Stopi ju nad vodno kopeljo (skledo postavi na posodo z vrelo vodo, skleda naj se vode ne dotika!), da dobiš svilnato stopljeno čokolado. Arašide na hitro popeci na suhi in vroči ponvi. 10 minut pred postrežbo zamrznjeno pito vzemi iz zamrzovalnika. S pomočjo papirja za peko pito loči od stranic pekača ali servirne posode in jo prenesi na servirno desko. Na pito razporedi popražene arašide in jo okrasi s stopljeno čokolado.
  5. Postrezi: Pito postrezi takoj ali pa že razrezane in okrašene kose pite ponovno zamrzni. Pred postrežbo rezine vzemi iz zamrzovalnika približno 10 minut prej.

Notes

Sestavine so za pekač premera približno 23 cm.

Za pripravo uporabi že malo preveč zrele banane. Bolj bodo zrele, boljše bo.

Čokolado stopi v posodici, ki jo postavi v kozico z vrelo vodo. Posodica naj se vrele vode ne dotika.

Že narejeno in po želji že okrašeno in razrezano pito lahko tudi zamrzneš. Za lažje sladkanje z njo kasneje jo nareži na rezine, vsako ovij s prozorno folijo in hrani v zamrzovalniku. Pred postrežbo rezino iz zamrzovalnika vzemi približno 10 minut prej.

Arašide pred okraševanjem po želji popeci na suhi ponvi.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: + 5 ur za hlajenje

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen marca 2015, v avgustu 2019 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta:

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.