Arašidova pita

, 21. Mar 2015 | No Comments

Ta pita je čudovita! Pripravi se jo brez peke, v le desetih minutah in to samo s pomočjo mešalnika. Pripravi jo vnaprej in zamrzni – iz zamrzovalnika jo vzemi 10 minut pred postrežbo.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (1 min)

SESTAVINE

Sestavine za osnovo:

  • 90 g ovsenih kosmičev
  • 90 g mletih mandljev
  • 2 žlici kakava
  • 4 žlice javorjevega sirupa
  • 1 žlica (sojinega) mleka

Sestavine za nadev:

  • 2 veliki zreli banani
  • 250 g arašidovega masla
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 5 žlic javorjevega sirupa
  • 50 g (veganskega) masla

Sestavine za okras:

  • 20 g soljenih arašidov
  • 40 g temne čokolade
  • 25 g (veganskega) masla

PRIPRAVA

Ovsene kosmiče v mešalniku zmiksaj v prah. Pretresi jih v skledo, jim dodaj mlete mandlje, javorjev sirup, kakav in mleko …

… ter premešaj. Pekač ali okroglo servirno posodo (premer približno 23 cm) obloži s papirjem za peko in ga z zadnjo stranjo žlice in s pomočjo prstov obloži s pripravljeno maso.

Vse sestavine za nadev prenesi v mešalnik in dobro zmiksaj. Miksaj toliko časa, da dobiš homogeno zmes. To zmes enakomerno razporedi na prej pripravljeno osnovo.

Pekač za vsaj 5 ur postavi v zamrzovalnik.

V skledo nalomi čokolado in nareži maslo. Stopi ju nad vodno kopeljo (skledo postavi na posodo z vrelo vodo, skleda naj se vode ne dotika!), da dobiš svilnato stopljeno čokolado.

Arašide na hitro popeci na suhi in vroči ponvi. 10 minut pred postrežbo zamrznjeno pito vzemi iz zamrzovalnika.

S pomočjo papirja za peko pito loči od stranic pekača ali servirne posode in jo prenesi na servirno desko. Na pito razporedi popražene arašide …

… in jo okrasi s stopljeno čokolado.

Že razrezane in okrašene kose pite lahko tudi ponovno zamrzneš, iz zamrzovalnika jih vzemi 10 minut pred postrežbo.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply