Pečene breskve s sladoledom

, 20. Aug 2015 | No Comments

Sladica da dol padeš! Pečene breskve se v pečici skupaj z maslom, cimetom, sladkorjem in kapljicami vanilijeve esence spremenijo v božansko sladico. Poleg postrezi z vanilijevim sladoledom, breskve pa so odlične tudi z grškim jogurtom.

Sem ena izmed tistih, ki sredi zime sanjarijo o svežih, sladkih in sočnih breskvah. In ja, tudi ena tistih, ki se ji poleti pojejo božične pesmi, a to je že druga zgodba. Ni mi torej treba posebej poudarjati, da sem izredno srečna, ko pride sezona breskev in se jih lahko res najem. Ne, vloženih ne maram, so vse preveč sladke. Razen, če bi sama naredila kompot. Hmmm, za razmislit!

Rada imam breskve in tudi nektarine, prav vseeno mi je. Če bi živela v sanjskem svetu, bi imela na vrtu drevo in na njem ves čas zrele breskve, pa mango in avokado! Aaaah …

Po vseh breskvah, ki sem jih letos že pojedla brez dodatkov, sem jih prvič tudi spekla. Z malo začimbne čarovnije, ki še poudari okus sladkih breskev, človek ne more zgrešiti. Postregla sem jih že s sladoledom in tudi z malenkost sladkanim (in odišavljenim z doma narejeno vanilijevo esenco, ki je narejena iz vodke in vanilijevih strokov) grškim jogurtom. Meni so bile bolj všeč z grškim jogurtom, Domen pa prisega na sladoled.

Me prav zanima, katera različica je tebi najboljša. Poskusti, ne bo ti žal. Pohiti, dokler so breskve še v sezoni! 😉

Aaah jaaa, se že kar vidim, kako bom pozimi vzdihovala nad temi fotkami in komaj čakala na poletje! <3 breskve!

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 4 breskve
  • 1 velika žlica (rjavega) sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve esence (ali vanilijevega sladkorja – v tem primeru daj manj sladkorja!)
  • maslo
  • cimet
  • vanilijev sladoled

Pečene breskve s sladoledom

PRIPRAVA

Breskve operi in do suhega obriši s kuhinjsko brisačo. Nareži jih na polovice in izdolbi koščico – breskvi zareži na polovici, potem pa ju zavrti vsako v svojo stran in breskev se bo razpolovila. V izdolbine daj košček masla, pokapaj z nekaj kapljicami vanilijeve esence in potresi s cimetom.

Pečene breskve s sladoledom

Breskve peci v pečici, ogreti na 190°C toliko časa, da se malenkost zmehčajo, približno 20 minut – dlje jih pečeš, bolj bodo mehke.

Pečene breskve serviraj na krožnik, poleg postrezi s sladoledom ali pa daj na vsako polovičko žličko sladkanega (grškega) jogurta. In enostavno le uživaj!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply