Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pečene breskve s sladoledom


  • Author: Barbara
  • Total Time: 25 minut
  • Yield: za približno 4 osebe

Description

Sladica da dol padeš! Pečene breskve se v pečici skupaj z maslom, cimetom, sladkorjem in kapljicami vanilijeve esence spremenijo v božansko sladico. Poleg postrezi z vanilijevim sladoledom, breskve pa so odlične tudi z grškim jogurtom.


Ingredients

Scale

4 breskve
1 velika žlica (rjavega) sladkorja
1 žlička vanilijeve esence (ali vanilijevega sladkorja – v tem primeru daj manj sladkorja!)
maslo
cimet
vanilijev sladoled


Instructions

  1. Pripravi: Breskve operi in do suhega obriši s kuhinjsko brisačo. Nareži jih na polovice in izdolbi koščico – breskvi zareži na polovici, potem pa ju zavrti vsako v svojo stran in breskev se bo razpolovila, nato pa peško izdolbi z malo žličko. V izdolbine daj košček masla, pokapaj z nekaj kapljicami vanilijeve esence in potresi s cimetom.
  2. Speci: Breskve peci v pečici, ogreti na 190°C toliko časa, da se malenkost zmehčajo, približno 20 minut – dlje jih pečeš, bolj bodo mehke.
  3. Serviraj: Pečene breskve serviraj na krožnik, na vsako polovičko položi kepico sladoleda ali pa žlico grškega jogurta. Po želji potresi še z nekaj cimeta. In uživaj!

Notes

Najboljše so sladke in zrele breskve.

Priporočam vanilijev sladoled, lahko pa uporabiš katerega koli.

Vanilijeva esenca ni obvezna, lahko namesto sladkorja in esence uporabiš malo vanilijevega sladkorja, lahko tudi cimetovega sladkorja.

Dlje pečeš breskve, bolj mehke in sladke so.

Če ti sladoled ni preveč všeč ali pa ga nimaš, lahko breskve serviraš tudi z grškim jogurtom, ki ga po želji malo posladkaj.

Breskve so najboljše vroče, lahko pa postrežeš tudi tople.

Če masla ne želiš uporabit, ga lahko tudi izpustiš.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 20 minut