Čokoladne rezinice

0 comments

Kaj pa, če ti povem, da lahko vnaprej pripraviš odlične male čokoladne rezinice, jih zamrzneš in vzameš iz zamrzovalnika, ko ti pade sladkor in jih potem v roku dobrih petih minut tudi poješ? Ja, ta recept je čudovit, saj lahko rezinice pripraviš brez pečenja, so popolnoma veganske in ne vsebujejo dodatnega sladkorja. Za obliznit odlične!

Poletje je tu in z njim visoke temperature. Ker vse poletje res ne moremo jesti le ledenega jogurta in sladoleda, je recept za čudovite čokoladne rezinice več kot dobrodošel. Rezinice lahko pripraviš tudi sredi noči, saj jih ni treba peči, pripravijo pa se v nekaj minutah. Ko zamrznejo, jih le nareži, eno ali dve takoj pojej – ker drugače res ne gre – ostale pa ovij v folijo, vtakni nazaj v zamrzovalnik in prihrani za kasneje. Ker so čudovite hladne in skoraj zamrznjene, jih lahko poješ v roku petih minut, ko jih vzameš iz zamrzovalnika.

Preden pa pogledava, katere sestavine potrebuješ za pripravo in kako jih potem tudi pripraviš, še nekaj idej za odlične poletne sladice, pripravljene brez peke:

Še več poletnih sladic pa le najdi pod oznako Poletne sladice.

Pa pojdiva nazaj k čokoladnim rezinicam. Potrebuješ nekaj oreščkov, kokosovega olja ter kakava. Za sladko noto bodo poskrbeli datlji in med. In ne pozabi na sol!

Priprava je zelo enostavna. Najprej pripraviš podlago, nanjo zliješ svilnat čokoladni obliv in zaključiš še z malo zmesi za podlago. In nikar ne pozabi na sol, ki se s čokolado fantastično ujemo, poleg tega pa še povzdigne okus čokolade.

Pecivo nato zamrzni, ga nato pusti nekaj časa na sobni temperaturi ter zatem nareži na rezinice.

Te pojej takoj ali pa posamezne ovij v folijo za živila in shrani za kasneje. Ko ti pade sladkor rezinico vzemi iz zamrzovalnika, jo odvij in počakaj dobrih pet minut, nato pa uživaj! Ja, to je res čudovit prigrizek!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Delimano Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Čokoladne rezinice


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 0 hours
  • Yield: 9 rezinic 1x

Description

Čokoladne rezinice, pripravljene brez peke, so fantastična sladica, pripravljena brez dodanega sladkorja in brez moke. Pripraviš jih lahko tudi vnaprej in jih vzameš iz zamrzovalnika takrat, ko ti pade cuker!


Ingredients

Scale

Sestavine za osnovo:

50 g (mletih) orehov
100 g (mletih) mandljev
135 g ovsenih kosmičev
8 datljev
100 g kokosovega masla
1 ščepec grobe soli

Sestavine za čokoladni preliv:

60 g kakava
50 g kokosovega masla
85 g medu (ali javorjevega sirupa)
1 ščepec grobe soli


Instructions

  1. Pripravi osnovo: Orehe in mandlje zmiksaj v mešalniku. Če želiš, lahko uporabiš tudi že zmlete orehe in mandlje. Dodaj ovsene kosmiče, datlje, sol in stopljeno kokosovo maslo in vse zmiksaj v gosto maso.
  2. Obloži pekač: 1/4 goste mase prihrani, ostalo pa razporedi v posodo/pekač, obloženo s papirjem za peko. S prsti ali žlico jo potisni ob dno posode.
  3. Naredi čokoladni preliv: Kokosovo maslo stopi, potem pa še v toplega umešaj kakav, med, dodaj sol ter dobro zmešaj, da dobiš svetlečo čokoladno zmes.
  4. Rezinice dokončaj: Čokoladno zmes prelij prek oreščkove zmesi. Na vrh čokoladnega svetlečega preliva pa nato razporedi prej prihranjene 1/4 zmesi. Vse potresi z grobo soljo in postavi v zamrzovalnik vsaj za dve uri.
  5. Rezinice nareži: Zamrznjeno pecivo vzemi iz zamrzovalnika, počakaj nekaj minut, da se malenkost odmrzne, potem pa nareži na rezine.
  6. Postrezi ali shrani za kasneje: Rezinice postrezi takoj ali pa vsako rezino posebej zavij v folijo in postavi nazaj v zamrzovalnik za kakšno drugo priložnost.

Notes

Uporabiš lahko že zmlete orehe in mandlje ali pa cele zmiksaj v sesekljalniku.

Če orehov in mandljev nimaš, lahko poleg ovsenih kosmičev uporabiš tudi le orehe ali le mandlje.

Za pripravo rezinic z zgoraj navedenimi količinami sestavin potrebuješ posodo/pekač dimenzij približno 22 x 12 cm, lahko pa uporabiš tudi okrogel pekač oziroma posodo. Za tokratno fotkanje sem uporabila posodo dimenzij 11 x 17 cm.

Da bo rezinice lažje vzeti iz posode/pekača uporabi papir za peko.

Namesto medu lahko uporabiš tudi javorjev sirup.

Čeprav se ti zdi čudno, nikar ne izpusti soli. Sol se čudovito ujema s čokolado, poleg tega pa še magično povzdigne okus čokolade.

Rezinice so super za takrat, ko ti pade cuker, do naslednjega obroka je pa še daleč.

Rezinice se na sobni temperaturi odmrznejo v dobrih petih minutah.

Inspiracijo za recept sem dobila pri Lindsay s Pinch of Yum.

  • Prep Time: 20 minut

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen julija 2016, v avgustu 2019 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta:

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.