Čokoladne rezinice

, 14. Jul 2016 | No Comments

Kaj pa, če ti povem, da lahko vnaprej pripraviš odlične male čokoladne rezinice, jih zamrzneš in vzameš iz zamrzovalnika, ko ti pade sladkor in jih potem takoj poješ? Današnji recept je čudovit, saj lahko rezinice pripraviš brez pečenja, so popolnoma veganske in ne vsebujejo dodatnega sladkorja. Za obliznit odlične!

Poletje je tu in z njim visoke temperature. Ker vse poletje res ne moremo jesti le ledenega jogurta in sladoleda, je recept za čudovite čokoladne! rezinice več kot dobrodošel. Rezinice lahko pripraviš tudi sredi noči, saj jih ni treba peči, pripravijo pa se v nekaj minutah. Ko zamrznejo, jih le nareži, eno ali dve takoj pojej – ker drugače res ne gre – ostale pa ovij v folijo, vtakni nazaj v zamrzovalnik in prihrani za kasneje. Ker so čudovite hladne in skoraj zamrznjene, jih lahko poješ v roku dveh minut, ko jih vzameš iz zamrzovalnika. Če to ni najboljša sladica za na pot! Inspiracijo za recept sem dobila od Lindsay s Pinch of Yum.

Ker je osnova sestavljena iz orehov, mandljev in ovsenih kosmičev, za pripravo potrebuješ odličen sekljalnik. Sekljalnik, ki je dovolj močan, da opravi svojo nalogo. Sekljalnik, ki ga sestaviš v manj kot minuti. In sekljalnik, ki je dovolj velik, da vse za pripravo teh odličnih čokoladnih rezinic zmelje v čudovito gosto maso. Na mojo in tvojo srečo je tu sekljalnik, ki lahko naredi vse, kar potrebujeva za ta recept. Delimanov sekljalnik Clarity Pro je zmogljiv, ravno prav velik in neverjetno enostaven za uporabo. Sem preverila osebno. 😉

Recept je pripravljen v sodelovanju z Delimano Slovenija, ki je ustvaril ta odličen sekljalnik. Hvala, ekipa!

SESTAVINE (za približno 8 rezinic)

Sestavine za osnovo:

  • 50 g orehov
  • 100 g mandljev
  • 135 g ovsenih kosmičev
  • 8 datljev
  • 100 g kokosovega masla
  • 1 ščepec grobe soli

Sestavine za čokoladni preliv:

  • 60 g kakava
  • 50 g kokosovega masla
  • 85 g meda
  • 1 ščepec grobe soli

Ovsena kaša z bučnim pirejem in javorjevim sirupom

PRIPRAVA

Orehe in mandlje zmiksaj.

Čokoladne rezinice

Dodaj ovsene kosmiče, datlje, sol in stopljeno kokosovo maslo in …

Čokoladne rezinice

… vse zmiksaj v gosto maso.

1/4 goste mase prihrani, ostalo pa razporedi v posodo/pekač, obloženo s papirjem za peko. S prsti ali žlico jo potisni ob dno posode.

Čokoladne rezinice

Potem naredi čokoladni preliv. Kokosovo maslo stopi, potem pa vanj umešaj med in kakav in mešaj, da dobiš svetlečo čokoladno zmes. Čokoladno zmes prelij prek oreščkove zmesi.

Čokoladne rezinice

Na vrh čokoladnega svetlečega preliva natrgaj in razporedi preostalo gosto maso. Vse potresi z grobo soljo in postavi v zamrzovalnik vsaj za dve uri.

Čokoladne rezinice

Zmrznjeno pecivo vzemi iz zamrzovalnika, počakaj nekaj minut, da se malenkost odmrzne, potem pa nareži na rezine.

Postrezi takoj ali pa vsako rezino posebej zavij v folijo in postavi nazaj v zamrzovalnik za kakšno drugo priložnost.

Čokoladne rezinice

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply