Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Čokoladne rezinice


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 0 hours
  • Yield: 9 rezinic 1x

Description

Čokoladne rezinice, pripravljene brez peke, so fantastična sladica, pripravljena brez dodanega sladkorja in brez moke. Pripraviš jih lahko tudi vnaprej in jih vzameš iz zamrzovalnika takrat, ko ti pade cuker!


Ingredients

Scale

Sestavine za osnovo:

50 g (mletih) orehov
100 g (mletih) mandljev
135 g ovsenih kosmičev
8 datljev
100 g kokosovega masla
1 ščepec grobe soli

Sestavine za čokoladni preliv:

60 g kakava
50 g kokosovega masla
85 g medu (ali javorjevega sirupa)
1 ščepec grobe soli


Instructions

  1. Pripravi osnovo: Orehe in mandlje zmiksaj v mešalniku. Če želiš, lahko uporabiš tudi že zmlete orehe in mandlje. Dodaj ovsene kosmiče, datlje, sol in stopljeno kokosovo maslo in vse zmiksaj v gosto maso.
  2. Obloži pekač: 1/4 goste mase prihrani, ostalo pa razporedi v posodo/pekač, obloženo s papirjem za peko. S prsti ali žlico jo potisni ob dno posode.
  3. Naredi čokoladni preliv: Kokosovo maslo stopi, potem pa še v toplega umešaj kakav, med, dodaj sol ter dobro zmešaj, da dobiš svetlečo čokoladno zmes.
  4. Rezinice dokončaj: Čokoladno zmes prelij prek oreščkove zmesi. Na vrh čokoladnega svetlečega preliva pa nato razporedi prej prihranjene 1/4 zmesi. Vse potresi z grobo soljo in postavi v zamrzovalnik vsaj za dve uri.
  5. Rezinice nareži: Zamrznjeno pecivo vzemi iz zamrzovalnika, počakaj nekaj minut, da se malenkost odmrzne, potem pa nareži na rezine.
  6. Postrezi ali shrani za kasneje: Rezinice postrezi takoj ali pa vsako rezino posebej zavij v folijo in postavi nazaj v zamrzovalnik za kakšno drugo priložnost.

Notes

Uporabiš lahko že zmlete orehe in mandlje ali pa cele zmiksaj v sesekljalniku.

Če orehov in mandljev nimaš, lahko poleg ovsenih kosmičev uporabiš tudi le orehe ali le mandlje.

Za pripravo rezinic z zgoraj navedenimi količinami sestavin potrebuješ posodo/pekač dimenzij približno 22 x 12 cm, lahko pa uporabiš tudi okrogel pekač oziroma posodo. Za tokratno fotkanje sem uporabila posodo dimenzij 11 x 17 cm.

Da bo rezinice lažje vzeti iz posode/pekača uporabi papir za peko.

Namesto medu lahko uporabiš tudi javorjev sirup.

Čeprav se ti zdi čudno, nikar ne izpusti soli. Sol se čudovito ujema s čokolado, poleg tega pa še magično povzdigne okus čokolade.

Rezinice so super za takrat, ko ti pade cuker, do naslednjega obroka je pa še daleč.

Rezinice se na sobni temperaturi odmrznejo v dobrih petih minutah.

Inspiracijo za recept sem dobila pri Lindsay s Pinch of Yum.

  • Prep Time: 20 minut