Kokosove kroglice s temno čokolado

0 comments

Čokoladne sladice so zakon! Te kroglice so fantastične: so mehke, dišeče, čokoladne in ravno prav sladke. Pripravljene so s samimi zdravini sestavinami in so čudovita izbira za sladkanje brez slabe vesti. Pa niso le dobre zato, so neverjetno slastne!

Prvič sem te kroglice naredila za letošnji pohod okoli Ljubljane in to je bila ena mojih najboljših odločitev. Pripravljene so bile izredno hitro – najdlje čakaš, ko jih imaš v hladilniku, da se malenkost strdijo, samega dela je za deset minut. Ves čas pohoda pa tudi ne bi mogle biti bolj priročne. Posamezno kroglico le vzameš iz posodice in jo daš v usta in voila – nobenih nevšečnosti z drobljenjem (kot je to navada pri piškotih) ali s čokoladnimi prsti (kot je to navada pri čokoladi).

Naj ti povem, da sem od šestega maja kroglice naredila še štirikrat in ni mi žal! Izginejo v enem samem dnevu. Sem malo obsedena? Mogoče pa res!

Všeč pa mi ni le kratek seznam sestavin, ampak tudi sama tekstura kroglic. So ravno prav kompaktne, da se držijo skupaj in ravno prav mehke, da se kar stopijo v ustih. Pa dišijo! Kako le ne, če pa so povaljane v kokosu!

Pa še beseda o miksanju. Čeprav uporabiš kokosovo moko, moraš to še dodatno zmiksati, da dobiš malenkost pocasto zmes, saj to pomaga pri oblikovanju kroglic.

Kroglice hrani v hladilniku, saj so hladne najboljše. Lahko pa kroglice neseš s seboj na sprehod ali piknik, a večurnega packanja na vročini jim raje ne privošči. Jih raje prej pojej!

Priprava je res enostavna. Najprej zmelji kokosovo moko in pripravi zmes.

 

Iz dobljene mase oblikuj male kroglice in jih ohladi.

 

Povaljaj jih v čokoladi.

 

Okrasi in uživaj!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokosove kroglice s temno čokolado


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 15 minut + čiliranje v hladilniku
  • Yield: za približno 20 kroglic

Description

Čokoladne sladice so zakon! Te kroglice so fantastične: so mehke, dišeče, čokoladne in ravno prav sladke. Pripravljene so s samimi zdravini sestavinami in so čudovita izbira za sladkanje brez slabe vesti. Pa niso le dobre zato, so neverjetno slastne!


Ingredients

Scale

150 g kokosove moke
65 g kokosovega olja
1 ščepec soli
80 g medu
1 žlička vanilijeve esence
100 g temne čokolade


Instructions

  1. Zmes: Kokosovo moko stresi v mešalnik/multipraktik in jo na hitro zmiksaj. Kokosovo olje stopi in vlij v skledico. Dodaj sol, med in vanilijevo esenco in premešaj. Žlico moke prihrani za okraševanje – lahko jo tudi malenkost popečeš na suhi ponvi, ostalo pa stresi v skledico premešaj.
  2. Kroglice: Z dobljeno maso oblikuj male kroglice, jih položi na krožnik, obložen s papirjem za peko ali alufolijo in za 20-30 minut postavi v hladilnik.
  3. Obliv: Čokolado stopi v mikrovalovni pečici (večkrat po 20 sekund in vmes premešaj, da se ti čokolada ne zažge) ali pa nad vodno kopeljo (čokolado nalomi v posodo, to pa postavi nad kozico z vrelo vodo, posoda naj se kozice ne dotika). Vsako posamezno ohlajeno kroglico pomakaj v stopljeno čokolado, jo dvigni z vilico, malo odcedi in prenesi nazaj na krožnik.
  4. Okraševanje: Kroglice potresi s prihranjenim kokosom in spet postavi v hladilnik, da se čokolada strdi.
  5. Shranjevanje: Kroglice hrani jih v hladilniku, saj so take najboljše!

Notes

Čeprav uporabiš kokosovo moko, moraš to še dodatno zmiksati, da dobiš malenkostno pocasto zmes, saj to pomaga pri oblikovanju kroglic.

Kroglice hrani v hladilniku, saj so hladne najboljše.

Kroglice lahko neseš s seboj na sprehod ali piknik, a večurnega packanja na vročini jim raje ne privošči. Jih raje prej pojej!

  • Prep Time: 15 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.