Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokosove kroglice s temno čokolado


  • Author: Barbara
  • Total Time: 15 minut + čiliranje v hladilniku
  • Yield: za približno 20 kroglic

Description

Čokoladne sladice so zakon! Te kroglice so fantastične: so mehke, dišeče, čokoladne in ravno prav sladke. Pripravljene so s samimi zdravini sestavinami in so čudovita izbira za sladkanje brez slabe vesti. Pa niso le dobre zato, so neverjetno slastne!


Ingredients

Scale

150 g kokosove moke
65 g kokosovega olja
1 ščepec soli
80 g medu
1 žlička vanilijeve esence
100 g temne čokolade


Instructions

  1. Zmes: Kokosovo moko stresi v mešalnik/multipraktik in jo na hitro zmiksaj. Kokosovo olje stopi in vlij v skledico. Dodaj sol, med in vanilijevo esenco in premešaj. Žlico moke prihrani za okraševanje – lahko jo tudi malenkost popečeš na suhi ponvi, ostalo pa stresi v skledico premešaj.
  2. Kroglice: Z dobljeno maso oblikuj male kroglice, jih položi na krožnik, obložen s papirjem za peko ali alufolijo in za 20-30 minut postavi v hladilnik.
  3. Obliv: Čokolado stopi v mikrovalovni pečici (večkrat po 20 sekund in vmes premešaj, da se ti čokolada ne zažge) ali pa nad vodno kopeljo (čokolado nalomi v posodo, to pa postavi nad kozico z vrelo vodo, posoda naj se kozice ne dotika). Vsako posamezno ohlajeno kroglico pomakaj v stopljeno čokolado, jo dvigni z vilico, malo odcedi in prenesi nazaj na krožnik.
  4. Okraševanje: Kroglice potresi s prihranjenim kokosom in spet postavi v hladilnik, da se čokolada strdi.
  5. Shranjevanje: Kroglice hrani jih v hladilniku, saj so take najboljše!

Notes

Čeprav uporabiš kokosovo moko, moraš to še dodatno zmiksati, da dobiš malenkostno pocasto zmes, saj to pomaga pri oblikovanju kroglic.

Kroglice hrani v hladilniku, saj so hladne najboljše.

Kroglice lahko neseš s seboj na sprehod ali piknik, a večurnega packanja na vročini jim raje ne privošči. Jih raje prej pojej!

  • Prep Time: 15 minut